Pontot sem tudtak csinálni a szenzációsan dzsúdózó magyaron

2016.03.14. 22:29

A dzsúdós Ungvári Attila úgy nyerte meg a Casablancában rendezett olimpia kvalifikációs tornát 81 kilóban, hogy négy ellenfele közül egyik sem tudott akciót végrehajtani rajta.

Ungvári Attila előbb a madagaszkári Fetra Ratsimizivát verte vazarival, majd következett a brit Tom Reed (jukóval nyert a magyar), amíg az elődöntőben az olasz Matteo Marconcini némi túlzással többet volt a levegőben, mint a tatamin, őt Attila két jukót követően ipponnal verte. A fináléban az orosz Aszlan Lappinagov sem húzta ki a végéig, őt is ipponnal verte Bíró Tamás tanítványa, írja a judoinfo.hu.

A ceglédi judós ezzel a sikerével száz pontot szerzett a kvalifikációs sorozatban, amivel újra nyílttá tette a súlycsoport magyar háziversenyét a riói indulásért. Nyolcvanegy kilóban Csoknyai László áll legjobban, 936 ponttal 12. a ranglistán, Krizsán Szabolcs a 23. 647 ponttal, míg Ungvárinak 590-nel a 27.

Ha Ungvári Attila járna sikerrel, akkor teljesülne a család nagy álma, és testvérével, a 73 kilóban már kvótát szerzett Miklóssal együtt vehetne részt egy olimpián.