Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Tizenhat év után magyar bíró az olimpiai cselgáncsversenyeken

2016.04.18. 09:25

Magyar bíró is lesz majd a nyári riói olimpia cselgáncsversenyein. A judoinfo.hu beszámolója szerint Jan Snyders, a nemzetközi bíróbizottság vezetője hétvégén, a lengyelországi európai szemináriumon jelentette be a névsort, amelyben szerepel Fridrich Annamária is, írta az MTI.

Európából hat - a magyar mellett spanyol, orosz, francia, grúz és cseh - bíró, Ázsiából és Amerikából három-három - japán, kínai, mongol, amerikai, mexikói és brazil - bíró, továbbá egy afrikai és egy ausztrál lehet majd ott az olimpián.

Magyar bíró legutóbb 16 éve szerepelt nyári játékokon. Sydneyben Tardos János tevékenykedhetett a tatamin.

"Minden idők legjobb bírócsapatát szeretnék összehozni a riói olimpiára a sportvezetők, ezért eddig sohasem tapasztalt intenzitással kellett végigcsinálnunk az utóbbi évek válogató versenyeit, hogy kellően összeszokjunk" - idézte Fridrich Annamáriát a honlap.

A magyar bíró - aki az olimpiai csapat egyetlen női tagja - évek óta ott van a legnagyobb versenyek porondján, érmes meccseket, világbajnoki döntőket vezetett, csak tavaly huszonnégy rangos nemzetközi viadalon - köztük az asztanai világbajnokságon - több száz mérkőzésén bíráskodott kiváló eredménnyel - emlékeztet a judoinfo.hu.