Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Meghalt az egyik legnépszerűbb ketrecharcos, Kimbo Slice

2016.06.07. 08:29

Egészen fiatalon meghalt Kevin "Kimbo Slice" Ferguson. A 42 éves utcai harcos dél-floridai otthonában lett rosszul, a mentők kórházba szállították Fort Lauderdale-ban, de az életéért már hiába küzdöttek. A halál okáról egyelőre nincsenek hitelt érdemlő információk, de a rendőrség kizárta, ahogy mondják, az idegenkezűséget.

Kimbo Slice-t sokan ismerhetik, miami pornósok testőréből a 2000-es évek elején az illegális pusztakezes viadalok netes ikonjává vált. A megjelenésében a Szupercsapat Mr.T-jére is hasonlító Slice utcai harcos videóival lett Youtube-sztár, majd 2007-ben úgy döntött, hogy kilép az underground státuszból és profinak állt.

Ketrecharcszakírónk, Tóth Gergely az alábbiakat írta róla négy éve: „MMA-harcosként nyolc meccsig jutott, ebből ötször hagyta el győztesként a ringet. 2010 augusztusában azonban úgy döntött, hogy a profi bokszba veti bele magát, igazi harcoshoz és rosszfiúhoz illő hitvallással: „Újra úgy érzem magam, mint egy gyerek. Állandóan erre gondolok. Problémát okozok majd a nehézsúlyban. Úgy megyek oda, hogy rosszul fogok viselkedni. Akarom tudni, hogy milyen amikor borda vagy állkapocs törik egyetlen ütéstől. Ez az igazi karrier. Szeretek harcolni, és rohadtul szeretem kiütni az embereket, még akkor is ha néhány ember úgy gondolja, őrült vagyok."

Slice-ot ügyesen menedzselik, könnyű ellenfeleket kapott, de Roy Jones Jr. már felajánlkozott, hogy kiáll vele. A korábbi félnehézsúlyú világbajnoknak csak annyi volt a kérése, hogy bokszoljon le néhány meccset, hogy tapasztalatokat szerezzen. Ez a gyors kiütésekkel eddig nem nagyon sikerült neki."