Egyedülálló sorozat, Csernoviczki tizedszer érmes a dzsúdó-Eb-n

2017.04.20. 20:14

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva bronzérmet nyert csütörtökön a varsói dzsúdó Európa-bajnokságon, írja az MTI.

Csernoviczki negyedik mérkőzésén az Eb-harmadik ukrán Marina Csernyakkal  küzdött az éremért. A magyra dzsúdós egy-egy intés után, 1:22 perccel a vége előtt karfeltolásból eldobta ellenfelét, amire vazaarit kapott. A hátralévő időben a kétszeres Európa-bajnok rutinosan őrizte előnyét, a hajrában még egy intés is belefért.

„Nagyon örülök, hogy sikerült sorozatban tizedszer érmet szereznem Eb-n, nagy teher volt ez a számomra. Az elvesztett elődöntő után mérges voltam magamra, nehéz volt ráhangolódni a bronzmeccsre, de sikerült így is megnyerni" - mondta Csernoviczki.

A tatabányai dzsúdós kifejtette: a riói olimpia óta hét-nyolc hónapig nem versenyzett, az Eb előtt csak egy tornán tudott indulni, és nemrég két hétig beteg is volt. Az elvesztett elődöntőről annyit mondott, hogy saját magát okolja miatta, mert nem tudott annyit kiadni magából, amennyi a sikerhez kellett volna.

Édesapja is ott kezdte, hogy nehéz volt a riói hetedik hely után összerakni lányát. „Az első két meccs szépen lement, a 16 éves ukránról viszont nem sokat tudtunk, de a jövőben vélhetően nem lesz probléma megoldani ellene a meccset. Más kérdés, hogy alkata miatt valószínűleg magasabb súlycsoportba vált majd.

Az augusztusi, budapesti világbajnokságról szólva Csernoviczki Csaba közölte, most egy hónap pihenőt ad lányának, aztán júniusban megkezdik a felkészülést az év fő versenyére.

Csernoviczki Éva pályafutása negyedik, a magyar dzsúdósportnak pedig a 45. Eb-bronzérmét szerezte Varsóban. Az aktív dzsúdósok közül ő az egyetlen, aki sorozatban tíz Eb-n dobogóra tudott állni.