Érmet nyert a karate Eb-n a magyar reménység

2017.05.07. 12:41

Az MTI tudósítása szerint Hárspataki Gábor bronzérmet nyert a férfiak 75 kg-os küzdelmében a törökországi Európa-bajnokságon.

Az MTK versenyzője hatalmas tehetségnek számít, többek között U21-es világ- és Európa-bajnok, még idén februárban is ebben a korosztályban versenyzett (és szerzett kontinensbajnoki címet).

Hárspataki horvát, bosnyák és belga ellenfeleket legyőzve került az elődöntőbe, ahol csak a VB- és Eb-aranyérmes olasz Busa tudta útját állni. A tavalyi Eb-n ötödik helyen végző, mindössze 21 éves magyar versenyző a bronzmeccsen aztán 3-0-ra verte a szlovák Lieskovskyt, és ezzel megszerezte pályafutása első érmét felnőtt világversenyen.

További három magyar is közel állt hozzá, hogy dobogós helyen végezzen Kocaeliben, azonban a helyosztókon Nagy Botond (formagyakorlat), illetve küzdelemben a tavalyi vb-ezüstérmes és Eb-harmadik Tadissi Martial (67 kg) és Molnár Dániel (plusz 84 kg) is kikapott, így mindhárman ötödikként végeztek. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás