Sem himnuszt, sem zászlót nem kapott az izraeli

2017.10.27. 15:46

Minden bizonnyal még senki sem látott olyan eredményhirdetést, amelyet a Abu-Dzabiban zajló dzsúdó Grand Prix-n rendeztek, amikor a férfi 66 kilogrammosok dobogósait hirdették ki. A győztes az izraeli Tal Flicker lett, de sem a zászlót nem húzták fel, sem a himnuszát nem játszották el a tiszteletére.

Amikor a himnusz következett volna, akkor a nemzetközi szövetség himnuszát játszották, és szintén az IJF zászlóját húzták fel. Flickert az eset nem zavarta meg nagyon, a videón jól látszik, hogy azért elénekelte az izraeli himnuszt.

A nso.hu úgy tudja, a nemzetközi szövetség vezetője, Marius Vizer azonnal levelet írt a szervezőknek, hogy egyetlen nemzet képviselőit sem érheti effajta tiszteletlenség. Az izraeli sportminiszter a helyszínre utazott, hogy személyes vonja kérdőre a rendezőket.

Az eset azért különösen visszatetsző, mivel a világbajnokság után és a Grand Slam-versenyek mögött éppen az abu-dzabi az egyik legfontosabb verseny a naptárban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás