Eszter, Eliza
EUR 382,17 Ft
USD 358,36 Ft
14 °C
24 °C

Kicsit kísérleteznek a dzsúdóval a japán olimpia előtt

2017.11.05. 16:48

A 2020-as tokiói olimpia előtt egy kicsit kísérletezik a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség (IJF), ezért megint új szabályokat vezetett be, vagy éppen hozott vissza régieket. Ha beválnak a módosítások, az olimpiai kvalifikációnál már azokat alkalmazzák, írja a Judoinfo.hu.

A legfontosabb változtatás az, hogy újra két vazari ér egy ippont. Igaz, az a szabály is megmarad, hogy a korábban jukóval értékelt akciók is vazarit érnek. 

Egy akcióért csak akkor adható ippon, ha megfelelő gyorsasággal és erővel hajtják végre úgy, hogy a védő (uke) a hátára érkezik, és a támadó (tori) a földre érkezésig kontrollálja a dobást. 

Az uke megpróbálhatja kivédeni a hátra érkezést, de nem mindegy, hogy hogyan. Ha híddal próbálkozik, azonnal ippont kap az ellenfél. Ha pedig az önveszélyes fejjel való védekezést választja, azonnal le is léptetik. 

Ezentúl súlyosabb büntetés jár az alibizésért, ha egyik küzdőfél sem akciózik, kettős leléptetés is jöhet, sőt az egész versenyről is kizárhatják ezeket a dzsúdósokat. 


A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás