Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar tehetség repülő térdrúgással végzett az orosszal

2018.04.07. 12:29

Létfontosságú volt a magyar Borics Ádámnak, hogy ne csak győzzön a világ második számú MMA-szervezete, a Bellator budapesti gáláján, hanem látványos befejezéssel győzzön. Ugyanis a pehelysúlyú (65 kilós) fiatal versenyző

egy beugró ellenfél kiesése után beugró ellenfél ellen lépett péntek este a ketrecbe.

Az elmúlt nyolc hónapban a világ egyik legjobb állóharc-edzője, a holland Henri Hooft keze alatt csiszolódó Borics eredetileg James Gallagherre készült, majd az ír sérülése miatt jött Manuel Gaxhja, aki pár nappal ezelőtt szintén sérülésre hivatkozva visszamondta a meccset. A beugró beugrója így az amúgy jó mérleggel (11-1) rendelkező, orosz Teodor Nikolov lett.

Az esélyeknek - és Nikolov felkészültségének - megfelelően Borics végig uralta a meccset, jó kombinációkkal amortizálta ellenfelét, és jól védekezte ki az orosz földreviteli kísérleteit. Sőt, az első menetben egy térdrúgással sikerült padlóztatnia Nikolovot, aki azonban ezt a krízist még átvészelte:

De Boricsnak bőven volt még ideje, és a második menetben jött egy újabb tétova behajlás, amit a magyar versenyző egy gyilkos repülő térdrúgással büntetett. Az orosz úgy dőlt el mint egy zsák: