Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

A dzsúdó Mourinhója igazol Magyarországra

2018.05.29. 20:29

Az olimpiai- és világbajnok Kovács Antal lesz a Magyar Cselgáncs Szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke, főtanácsadónak pedig  a japán Micutosi Nandzsó érkezik.

Erről Tóth László, a szervezet nemrég újraválasztott elnöke beszélt kedden az M1 aktuális csatornának. A szövetségi kapitányi posztot a férfiaknál Pánczél Gábor, a nőknél pedig Toncs Péter tölti be a továbbiakban is. Mellettük hosszú idő után szerepet vállal a sportágban Hajtós Bertalan, aki a férfiak szövetségi edzőjeként dolgozik tovább, míg a nőknél ugyanezt a feladatkört Braun Ákos látja majd el.

Tóth László kiemelte, a magyar szövetség egy Mourinho-szintű edzővel is kiegészül, a japán Micutosi Nandzso - aki a riói olimpia előtt négy évig dolgozott a japán válogatott mellett - főtanácsadóként ad segítséget a szakmai munkához.

Az MJSZ elnöke kifejtette, bízik benne, hogy a magyar dzsúdósport hamarosan visszatér a világ élvonalába. Elmondta, most egy sikeres korosztály kiöregedőben van, utánuk pedig egy kisebb lyukat találni.  Az ifjúságiak viszont rendkívüli eredményeket értek el, így a mostani 16-17 éveseket kell úgy menedzselni, hogy két három év múlva már a felnőttek között is ott legyenek a legjobbak között. Emellett pedig a 23-25 éveseket igyekeznek bent tartani a sportági vérkeringésben, és a tokiói, valamint az azt követő olimpia lehetőségét kell biztosítani nekik. (MTI)