Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A dzsúdó Mourinhója igazol Magyarországra

2018.05.29. 20:29

Az olimpiai- és világbajnok Kovács Antal lesz a Magyar Cselgáncs Szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke, főtanácsadónak pedig  a japán Micutosi Nandzsó érkezik.

Erről Tóth László, a szervezet nemrég újraválasztott elnöke beszélt kedden az M1 aktuális csatornának. A szövetségi kapitányi posztot a férfiaknál Pánczél Gábor, a nőknél pedig Toncs Péter tölti be a továbbiakban is. Mellettük hosszú idő után szerepet vállal a sportágban Hajtós Bertalan, aki a férfiak szövetségi edzőjeként dolgozik tovább, míg a nőknél ugyanezt a feladatkört Braun Ákos látja majd el.

Tóth László kiemelte, a magyar szövetség egy Mourinho-szintű edzővel is kiegészül, a japán Micutosi Nandzso - aki a riói olimpia előtt négy évig dolgozott a japán válogatott mellett - főtanácsadóként ad segítséget a szakmai munkához.

Az MJSZ elnöke kifejtette, bízik benne, hogy a magyar dzsúdósport hamarosan visszatér a világ élvonalába. Elmondta, most egy sikeres korosztály kiöregedőben van, utánuk pedig egy kisebb lyukat találni.  Az ifjúságiak viszont rendkívüli eredményeket értek el, így a mostani 16-17 éveseket kell úgy menedzselni, hogy két három év múlva már a felnőttek között is ott legyenek a legjobbak között. Emellett pedig a 23-25 éveseket igyekeznek bent tartani a sportági vérkeringésben, és a tokiói, valamint az azt követő olimpia lehetőségét kell biztosítani nekik. (MTI)