Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hivatalos: Conor McGregor októberben visszatér

2018.08.05. 07:08
GettyImages-839485722
Fotó: Ethan Miller / Getty Images Hungary

Sok pletyka, időhúzás, beetetés és egy busztámadás után végre sikerült megállapodni a Nagy Visszatérésről : az ír Conor McGregor október 6-án bunyózik újra az orosz (a kaukázusi avar népcsoportba tartozó) Habib Nurmagomedov ellen Las Vegasban a UFC 229-es gáláján. A minden fél által aláír szerződésről a világ vezető MMA-szervezete, az Ultimate Fighting Championship főnöke számolt be hétvégi sajtótájékoztatóján, de Dana White a találkozó tényénél többet nem árult el.

Conor McGregor utoljára 2016 novemberében bunyózott MMA-szabályrendszerben, akkor a könnyűsúly (70 kiló) bajnoki övéért vívott meccsén leiskolázta Eddie Alvarezt, és a pehelysúly (65 kiló) mellé begyűjtötte ennek a súlycsoportnak a világbajnoki címét is. Azonban ahogy a pehelysúlyban, úgy a könnyűsúlyban sem igyekezett megvédeni a címét, inkább Floyd Mayweather elleni bokszcirkussszal kaszált 100 millió dollárt. Paradox módon októberben McGregor saját, meccs nélkül elvesztett övének visszaszerzéséért fog oktagonba szállni.

Ellenfele, a kaukázusi avar népcsoportból származó Habib Nurmagomedov jelenleg talán a legfélelmetesebb MMA-harcos (mondjuk ízlése válogatja, ki mitől fél a legjobban). A veretlen, 26-0-ás mérleggel rendelkező bunyós egészen elképesztő, az MMA követelményeire kalibrált birkózótudással rendelkezik, és minden ellenfelét brutális verésben szokta részesíteni.

A meccs nem csak két MMA-ikon küzdelméről szól, hanem teljesen eltérő küzdőstílusok megmérettetéséről is. McGregor az egyik legkiválóbb állóharcos, csiszolt, pontos és erős ütésekkel és rúgásokkal; Nurmagomedov kézzel – ez legfeltűnőbben pont a címmeccsén jött ki - meglehetősen esetlen, viszont a harcot könnyedén a földre tudja vinni, és eddig minden ellenfelét elég sokáig lent tudta tartani addig, amíg egy brutális verést ki nem osztott nekik.

A meccset már most minden idők legnézettebb MMA-eseményének tippelik, és erre minden esély megvan. McGregor meccsei ugyanis eddig is egymás után döntötték meg a nézettségi rekordokat, ráadásul hosszú távolléte miatt a nézők nyilván ki lesznek éhezve rá.

(MMA Fighting)