Jolán
2 °C
4 °C

Rákóczi Renáta kick-box-világbajnok lett, ráadásul 12 menetes meccsen

2018.09.09. 10:12

Profi világbajnoki címet szerzett a kick-boxos Rákóczi Renáta, aki a norvégiai Elverumban szombaton legyőzte a hazaiak klasszisát, Kristin Vollstadtot a full-contact szabályrendszer 55 kilogrammos súlycsoportjában. A Titán SE sportolójának győzelme sporttörténelmi siker, hiszen a sportágban először fordult elő, hogy nők 12 menetes mérkőzést vívjanak. Rákóczi végül pontozással nyert.

A 12 menetesre bővítést a WAKO kick-box világszervezet a női egyenjogúság jegyében lépte meg a világbajnoki címért zajló meccsek esetében. Az első ilyen, már hosszabb csatát pedig éppen Rákóczi Renátáék vívták.

Élete legnagyobb diadala – jelentette ki az újdonsült profi világbajnok, aki elmondása szerint nagyon jól érezte magát a ringben, sikerült végig tudatosan küzdenie és meg tudta csinálni mindazt, amit edzője a szorító sarkából kért tőle, áll a Nemzeti Versenysport Szövetség hírlevelében.

Úgy mentem fel a ringbe, hogy egyszerűen nem jöhetek le vesztesként. Úgy gondolom, hogy technikailag és fejben is felülmúltam a norvég lányt, és amikor elment a meccsből három menet, éreztem, hogy fél tőlem

– mondta győzelme után a 30 éves kick-boxos, aki úgy érezte, nagyon magabiztosan állt ki a norvég ellen, holott korábban pont az volt a legnagyobb gondja, hogy nem bízott eléggé magában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?