Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Habib apja megbocsátott McGregornak, meg is hívta őt egy dagesztáni versenyre

2018.10.20. 08:10

Habib Nurmagomedov apja megbocsátotta Conor McGregornak a fia meccse előtti sok ócsárlást, sőt egy, a Russia Today által szemlézett videóban elárulta: Dagesztánba is meghívta az írt egy helyi szambóversenyre (a Habib által is űzött szambó a volt szovjet régióban népszerű kevert harcművészet).

McGregor a meccs promóciója során "reszkető gyáva alak"-nak nevezte Abdulmanap Nurmagomedovot, és csúfolódott a dagesztániak muszlim hitén is. A sértésekkel az írnek nem sikerült kizökkentenie a koncentrációjából Habibot, aki a UFC 229 gálán roppant tudatosan őrölte fel őt, és meccsük 4. menetében (a UFC-ben 5 perces egy menet!) egy fojtással/állkapocsroppantással feladásra kényszerítette McGregort. A meccs után azonban elszabadultak az indulatok, Habib páros lábbal ugrott McGregor oktagonon kívülről szövegelő földharcedzőjére, két segítője (mindketten profi MMA-harcosok) pedig az írrel akaszkodtak össze.

A meccs utáni bunyó miatt Habib a sajtótájékoztatón bocsánatot kért, és azt mondta, hogy odahaza kapni fog az apjától a tiszteletlen, fegyelmezetlen viselkedése miatt. Ez a verés elmaradt (maga Vlagyimir Putyin elnök is erre kérte az idősebb Nurmagomedovot), ráadásul Habib apja McGregornak is gyorsan megbocsátott. A múlt héten egy posztban lényegében azt írta, "ami megtörtént, az megtörtént", és miután beszélt az "idősekkel és a közösség bölcseivel", úgy döntött, hogy "Isten akaratából" továbblép a gyűlölködésből, mert csak ez szolgálhatja mindenki javát.

Egyébként is az 55 éves mesteredző szerint

Nagyon fontos, hogy az ember jó szívvel viseltessen a másik iránt.

McGregor egyelőre nem válaszolt, az ír saját whiskymárkájának promóciójával van elfoglalva, de a UFC 229 után azonnal visszavágót kért Dana Whine UFC-főnöktől. Erre a szervezet messze legértékesebb bunyósaként meg is van az esélye, annak ellenére, hogy normális esetben ilyen egyértelmű vereség után 2-3 győzelemmel szokás csak visszakerülni a bajnoki öv közelébe. Ráadásul a ranglista alapján Habibnak már eleve a UFC 229-en is brillírozó Tony Fergusonnal kellett volna bunyóznia, szóval inkább ez az a meccs, amit mindenki látni akar.

Egyébként maga Habib inkább a trollkodással van elfoglalva, Conor McGregort kifigurázva kihívta Floyd Mayweathert, az amerikai pedig bele is ment a meccsbe. Szinte mindenki biztosra veszi, hogy a birkózó és a bokszoló csak egymást hype-olja, mivel a birkózásban jeleskedő dagesztáninak még az írnél is kisebb esélye lenne a ringben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?