Ipoly
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Habib apja megbocsátott McGregornak, meg is hívta őt egy dagesztáni versenyre

2018.10.20. 08:10

Habib Nurmagomedov apja megbocsátotta Conor McGregornak a fia meccse előtti sok ócsárlást, sőt egy, a Russia Today által szemlézett videóban elárulta: Dagesztánba is meghívta az írt egy helyi szambóversenyre (a Habib által is űzött szambó a volt szovjet régióban népszerű kevert harcművészet).

McGregor a meccs promóciója során "reszkető gyáva alak"-nak nevezte Abdulmanap Nurmagomedovot, és csúfolódott a dagesztániak muszlim hitén is. A sértésekkel az írnek nem sikerült kizökkentenie a koncentrációjából Habibot, aki a UFC 229 gálán roppant tudatosan őrölte fel őt, és meccsük 4. menetében (a UFC-ben 5 perces egy menet!) egy fojtással/állkapocsroppantással feladásra kényszerítette McGregort. A meccs után azonban elszabadultak az indulatok, Habib páros lábbal ugrott McGregor oktagonon kívülről szövegelő földharcedzőjére, két segítője (mindketten profi MMA-harcosok) pedig az írrel akaszkodtak össze.

A meccs utáni bunyó miatt Habib a sajtótájékoztatón bocsánatot kért, és azt mondta, hogy odahaza kapni fog az apjától a tiszteletlen, fegyelmezetlen viselkedése miatt. Ez a verés elmaradt (maga Vlagyimir Putyin elnök is erre kérte az idősebb Nurmagomedovot), ráadásul Habib apja McGregornak is gyorsan megbocsátott. A múlt héten egy posztban lényegében azt írta, "ami megtörtént, az megtörtént", és miután beszélt az "idősekkel és a közösség bölcseivel", úgy döntött, hogy "Isten akaratából" továbblép a gyűlölködésből, mert csak ez szolgálhatja mindenki javát.

Egyébként is az 55 éves mesteredző szerint

Nagyon fontos, hogy az ember jó szívvel viseltessen a másik iránt.

McGregor egyelőre nem válaszolt, az ír saját whiskymárkájának promóciójával van elfoglalva, de a UFC 229 után azonnal visszavágót kért Dana Whine UFC-főnöktől. Erre a szervezet messze legértékesebb bunyósaként meg is van az esélye, annak ellenére, hogy normális esetben ilyen egyértelmű vereség után 2-3 győzelemmel szokás csak visszakerülni a bajnoki öv közelébe. Ráadásul a ranglista alapján Habibnak már eleve a UFC 229-en is brillírozó Tony Fergusonnal kellett volna bunyóznia, szóval inkább ez az a meccs, amit mindenki látni akar.

Egyébként maga Habib inkább a trollkodással van elfoglalva, Conor McGregort kifigurázva kihívta Floyd Mayweathert, az amerikai pedig bele is ment a meccsbe. Szinte mindenki biztosra veszi, hogy a birkózó és a bokszoló csak egymást hype-olja, mivel a birkózásban jeleskedő dagesztáninak még az írnél is kisebb esélye lenne a ringben.