Birkózó-vb: Olejnik bukta a bronzmeccset, még nincs magyar érem

2018.10.23. 18:47

Biztatóan kezdett a 97 kilósok bronzmeccsén a magyar színekben induló honosított ukrán Olejnik Pavlo a kubai származású, de olaszként induló Abraham de Jesus Conyedo Ruano ellen a budapesti birkózó-világbajnokságon. Az olasz általában a meccsek első menetét nyomja meg jobban, de Olejnik jó védekezéssel reagált. A szünetre viszont 1-0-s Conyedo-vezetéssel mentek a magyar birkózó inaktivitása miatt.

A második menetben hasonló okból jött az egyenlítés, majd gyorsan a fordítás is a olasz kilépése után, de Conyedo másodpercek alatt kiegyenlített egy kitolással, és mivel így az övé lett az utolsó akció, ő került kedvező helyzetbe. Olejnik az utolsó 30 másodpercben már nem tudott újítani, és a 2-1-es vereséggel az ötödik helyen zárt.

Drámai Németh-kiesés

Olejnik Pavlo bronzmeccse előtt az elődöntőben lépett szőnyegre a nők 76 kilós kategóriájában Németh Zsanett, de az elődöntő közben szenvedett súlyos térdsérülése miatt nem tudta megmutatni, mire is képes a címvédő Yasemin Adar ellen. Az elsődleges diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedő Németh kezdte jobban a meccset, 1-0-ra vezetett is, majd a török fordított 2-1-re, ekkor jött a sérülés, ami után a török simán nyert, előbb 4-1-re elhúzva, majd az előnyét 10-1-re növelve.

Németh láthatóan rá sem bírt állni a jobb lábára, de a hazai közönség miatt nem adta fel a meccset, az viszont kétséges, hogy szerdán ki tud-e állni a bronzmeccsre.

Adar annyira erős, hogy a válldobási kísérletnél először úgy éreztem, a vállam fog kiugrani, majd aláfordult a térdem. Sajnos az orvos, aki megvizsgált, úgy gondolja, elszakadt a keresztszalagom. Remélem, nincs igaza, mert szeretnék holnap birkózni. Ez majd csak a későbbi vizsgálatok után derül ki

– nyilatkozta könnyeivel küszködve Németh.

Eredmények

szabadfogás 70 kg

 1. Magomedrasul Gazsimagomedov (Oroszország)
 2. Adam Batirov (Bahrein)
 3. Franklin Castillo (Kuba) és Zurabi Iakobishvili (Georgia) 

a döntőben: Gazsimagomedov-Batirov 7-6

szabadfogás 97 kg

 1. Abdulrasid Szadulajev (Oroszország)
 2. Kyle Snyder (Egyesült Államok)
 3. Elizbar Odikadze (Georgia) és    Abraham de Jesus Conyedo Ruano (Olaszország) 

a döntőben: Szadulajev-Snyder tus 

nők 55 kg

 1. Mukajda Maju (Japán)
 2. Zsalina Szidakova (Fehéroroszország)
 3. Lianna de la Caridad Montero Herrera (Kuba) és Mjong Szuk Dzsong (Koreai NDK)

a döntőben Mukajda-Szidakova 12-2 - technikai tus

nők 59 kg

 1. Kavaj Riszako (Japán)
 2. Elif Yesilirmak (Törökország)
 3. Shoovdor Baatarjav (Mongólia) és Pej Hszing-re (Kína)

a döntőben Kavaj-Yesilirmak 8-0

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?