Két magyar is döntőbe jutott a birkózó-vb-n

2018.10.25. 18:19

Két magyar is aranyéremért küzdhet péntek este a budapesti birkózó-világbajnokságon: a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában Korpási Bálint, a 82 kilósok közül pedig Bácsi Péter is döntőbe jutott.

A 2016-os vb-győztes, tavaly Európa-bajnok Korpási a négy között a bolgár Aik Mnacakanjannal csapott össze. A BVSC 31 éves klasszisa a meccset nagyon összeszedetten kezdte: 3-0-ra vezetett az első menet után, és bár a második elején visszaintették (3-1) és le kellett hasalnia, kivédekezte Mnacakanjan próbálkozásait. Végül 3-1-re nyert a magyar birkózó, a döntőben a címvédő német Frank Stäbler lesz az ellenfele.

A magam felé támasztott minimum elvárást teljesítettem

– mondta a párharc után a magyar sportoló.

Korpási után azonnal Bácsi Péter következett aki a kirgiz Atabek Azisbekovval küzdött a döntőért. Az FTC világ- és kétszeres Európa-bajnoka rosszul kezdett, 0-4-es hátrányban is volt, a szünetre pedig 1-4-gyel ment. 

A félperces pihenő azonban jót tett a hazai birkózónak: előbb kiegyenlített, majd kiemelte és eldobta a kirgizt, egy szabálytalanság után pedig már 10-4-re vezetett. Bácsinak így lehetősége nyílt a technikai tusra, ő pedig pár másodperccel később egy újabb pörgetéssel (12-4) le is zárta a meccset. A döntőben a török Emrah Kus lesz az ellenfele.

Ma még két magyarért lehet szorítani: Barka Emese (55 kg) és Sastin Marianna (62 kg) a bronzéremért lép majd szőnyegre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?