Torba Erik a vigaszágon is kikapott

2018.10.27. 11:36

Torba Erik a vigaszágon is kikapott és kiesett a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokságon. A magyar sportolónak két meccset kellett volna nyerni ahhoz, hogy a bronzért küzdhessen, de már az első összecsapásán megállította a német Etienne Kinsinger.

A mérkőzés első másfél percében nem történt semmi érdemleges, a német mindössze egy intéssel vezetett az első szakasz végén. A szünet után azonban Torba magasabb fokozatra kapcsolt, Kinsinger dobási kísérletét megkontrázva átvette a vezetést (2-1). A németek videózást kértek, ám a bírók a visszanézés után sem változtattak az eredeti döntésükön, így további egy pont járt a magyarnak (3-1).

A magyar versenyző ezután a stabil védekezésre próbált figyelni, ám a második perc végén figyelmetlen volt, a német egy négy pontot érő dobást mutatott be rajta (3-5), amivel végül eldöntötte a találkozót.

A vb utolsó előtti versenynapján még három magyar lép szőnyegre: szombaton mutatkozik be Lőrincz Tamás (77 kg), Kiss Balázs (97 kg) és Lám Bálint (130 kg).