Aliz
6 °C
14 °C

Torba Erik a vigaszágon is kikapott

2018.10.27. 11:36

Torba Erik a vigaszágon is kikapott és kiesett a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokságon. A magyar sportolónak két meccset kellett volna nyerni ahhoz, hogy a bronzért küzdhessen, de már az első összecsapásán megállította a német Etienne Kinsinger.

A mérkőzés első másfél percében nem történt semmi érdemleges, a német mindössze egy intéssel vezetett az első szakasz végén. A szünet után azonban Torba magasabb fokozatra kapcsolt, Kinsinger dobási kísérletét megkontrázva átvette a vezetést (2-1). A németek videózást kértek, ám a bírók a visszanézés után sem változtattak az eredeti döntésükön, így további egy pont járt a magyarnak (3-1).

A magyar versenyző ezután a stabil védekezésre próbált figyelni, ám a második perc végén figyelmetlen volt, a német egy négy pontot érő dobást mutatott be rajta (3-5), amivel végül eldöntötte a találkozót.

A vb utolsó előtti versenynapján még három magyar lép szőnyegre: szombaton mutatkozik be Lőrincz Tamás (77 kg), Kiss Balázs (97 kg) és Lám Bálint (130 kg).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?