Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Varga Jánost javasolják a nemzet sportolójának

2018.10.29. 11:40

Varga János olimpiai bajnok birkózót javasolják a nemzet sportolói társaságuk új tagjának. Hogy végül ki örökli Kulcsár Győző helyét, arról a kormány dönt majd.

A 79 éves Varga az 1968-as mexikóvárosi olimpián nyert aranyérmet a kötöttfogásúak 57 kilogrammos súlycsoportjában, emellett kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok.

A nemzet sportolói exkluzív társaságában a négyszeres olimpiai aranyérmes párbajtőrvívó, Kulcsár Győző szeptember 19-i halálával üresedett meg egy hely a tizenkettőből.

A sporttörvény alapján a nemzet sportolói tesznek javaslatot az új tagra. A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.

A nemzet sportolói jelenleg: Balczó András, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Székely Éva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?