Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Magyar karatés állított fel gyorsasági rekordot köríves rúgásban

2018.11.14. 18:39

Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond. Az övé ugyanis a világ leggyorsabb köríves rúgása.

A hivatalos Guinness Rekord küldöttség abban a reményben utazott Madridba az idei karate világbajnokságra, hogy a világ legjobbjait felvonultató eseményen találnak olyan versenyzőt, aki megjavíthatja a fennálló időrekordot.

Nem tévedtek, ráadásul a KSI kiválósága nem is akármennyivel döntötte meg a csúcsot: a korábbi legjobb időeredmény 0.70 másodperc volt, ezt írta át 0.476 másodpercre.

"Először csak szórakozásból próbálkoztunk meg ezzel a kihívással. Aztán láttam, hogy az időeredményeim jobbak, mint bárkié, a többiek meg biztattak, hogy álljak oda a hivatalos mérésre is. A több mint száz próbálkozó közül az első idővel kerültem be a legjobb ötbe, vagyis a döntőbe, majd ott is sikerült a leggyorsabbnak lennem"

- mondta Nagy.

A vb-n a formagyakorlat versenyszámban indult 23 éves fiatalember ezzel kivívta a jogot, hogy Guinness Rekord-kísérletet hajthasson végre. Küzdőállásból fényjelzésre kellett szabályos, hátsó lábas köríves rúgással eltalálnia egy célpontot.

"Lemértek mindent, a magasságomat, hogy milyen távol álljak és milyen magasan legyen a célpont. Nem volt szabad bemozdulni. Három szabályosat kellett rúgnom egymás után, ezek átlaga lett a hivatalos idő. Aztán visszanézték az egészet videón, hogy minden megfelelt-e a szabályoknak."

Nagy Botond a helyszínen diplomát is kapott a földkerekség leggyorsabb rúgásáról. Ugyanakkor a küldöttség azt is megígérte neki: elküldik a hivatalos dokumentumot a csúcsról, akárcsak azt a Guinness Rekordok könyvet, amelyikben már ő is benne lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?