Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Magyarországnak is van már női MMA-világbajnoka

2018.11.19. 16:57

Kovács Alexandra amatőr világbajnokságot nyert MMA-ban. A Zen Bu Kan Kempo stílusában edződő légsúlyú (azaz 56,7 kilóban versenyző) sportoló a Nemzetközi MMA Szövetség (IMMAF) és az MMA Világszövetség (WMMAA) az apró Öböl-országban, Bahreinben zajló, 5 napig tartó, 20 ország versenyzőit felvonultató amatőr MMA világbajnokságán győzött.

A tavalyi vébén az elődöntőt peches körülmények között elbukó Kovács Alexandra szerdai és csütörtöki meccseit tunéziai, illetve olasz ellenfelek ellen egyaránt 2. menetes TKO-val hozta, majd szombaton a döntőben is folytatt ezt a hagyomány, így a finn Európa-bajnok Janika Antinmaa ellen

ugyancsak a 2. menetben és ugyancsak technikai KO-val tudott GYŐzni.

A Kismészáros Kempo Klub versenyzője már az első menetben el tudta dobni a finn lányt, de Antinmaa szépen átfordította, így ő került fölülre. Ez a pozíció maradt a menet végéig. A második menetben Kovács Alexandrának sikerült elkapnia a finn rúgásra lendülő lábát, és földre vitte őt.

A magyar lány lovaglóüléses leszorításba fogta ellenfelét, és ezt az MMA-ban rendkívül előnyös pozícióját nem csak megtartotta, de kemény ütésekkel felőrölte Antinmaa ellenállását. A finn végül kifordult az ütések elől, de szabadulni így sem tudott, és végül a verést megelégelő bíró beszüntette a mérkőzést.

Így nézett ki a ketrec mellől a magyar versenyző ünneplése:

Kovács Alexandra a Facebookra kitett posztjában így örvendezett:

Hihetetlen, hogy valóra vált ez a csoda! Még mindig alig hiszem el... Az első menetben még nem tudtam, hogy fogom megoldani, de a másodikban sikerült egy klasszikus földrevitellel levinnem majd ráülni és TKO-val befejezni a döntőt is az utolsó másodpercekben. Nagyon boldog vagyok!

Az újdonsült világbajnok egyébként két eb-aranya és egy vb-bronza ellenére sem állami támogatásból, hanem saját pénzéből és szponzorai támogatásával készült a versenyre, és a részvételt is ön- és szponzori erőből oldotta meg.

A magyar csapat két junior versenyzőt is indított, de ők a selejtezők során kiestek. A könnyűsúlyban (70 kilóban) induló Falu Dávidot orosz ellenfele karfeszítéssel kopogtatta, a váltósúlyú (77 kilós) Dénes Ákos pedig a későbbi világbajnoktól, a kanadai Jett Grandétól kapott ki pontozással.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?