László
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Veréb István bronzérmes az Európa-bajnokságon

2019.04.10. 19:42

Veréb István bronzérmes lett a szabadfogásúak 92 kilogrammos kategóriájában a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A Haladás versenyzője a török Ibrahim Bolukbasi elleni 4-2-es szerda esti győzelmével pályafutása harmadik Eb-bronzát gyűjtötte be 2014 és 2017 után, egyúttal a román fővárosban a magyar csapat első dobogós helyezését szerezte.

"Tudtam, hogy jobb leszek, mint tavaly. Mondjuk annál nem volt nehéz, a budapesti vb-n szinte bárkitől kikaptam volna a fogyasztás miatt. Azt a szereplést szinte szégyenfoltként éltem meg, ezért meg akartam mutatni, hogy tudok még birkózni, ha nem kell fogyasztanom, ezért váltottam súlycsoportot" - mondta az MTI-nek Veréb, aki három nőnek ajánlotta mostani sikerét: a feleségének, a kislányának és az édesanyjának.

A keddi vesztes meccséről úgy nyilatkozott, hogy a végül győztes azeri Sarif Sarifov mellett csak a lengyel Zbigniew Mateusz Baranowskit nem akarta ellenfélül kapni, mert tőle rendszeresen kikap, egyszerűen nem fekszik neki a stílusa.

"A vigaszágon szinte biztos voltam a győzelemben, mert a bemelegítő teremben láttam az ukrán Bohdan Hricaj arcán, nem hisz abban, hogy nyerhet ellenem. A meccsen taktikai okokból kértem a challange-et, hogy rápihenjek a hajrára, és ez bejött" - jelentette ki Veréb, aki a bronzmeccsről szólva elárulta, Bolukbasi vele ellentétben belefogyott ebbe a súlycsoportba, azaz ő fizikálisan erősebb nála, de állóképességben gyengébb, ezért sikerülhetett a végén pontot elérnie rajta. Veréb egyelőre nem akart a folytatásról beszélni.

Csütörtökön az öt női súlycsoportból négyben lesz magyar érdekelt: az 53 kilós Dénes Mercédesz, az 57 kilós Barka Emese, a 62 kilós Sastin Marianna és a 65 kilós Sleisz Gabriella egyformán a nyolc közé jutásért kezd. Emellett szintén a délelőtti programban lép szőnyegre a vigaszágon az 59 kilós Galambos Ramóna, majd este a bronzmérkőzésen a nehézsúlyú Németh Zsanett.

A többnyire fiatalok alkotta hét fős szabadfogású csapatból egyedüliként a 2013-ban vb-bronzérmes Veréb küzdhetett dobogós helyért.