Németh Zsanett bronzérmet szerzett a birkózó Eb-n

2019.04.11. 20:25

A nehézsúlyú Németh Zsanett bronzérmet nyert a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján. Az UTE versenyzője 6-1-re győzte le a norvég Iselin Maria Moen Solheimet a helyosztón, ezzel 2017-es ezüstje után megszerezte pályafutása második Eb-medálját. 

Németh kissé visszafogottan kezdett, emiatt hamar figyelmeztették, hogy aktívabban birkózzon. A 25 éves magyar ennek gyorsan eleget tett: befogta skandináv ellenfele fejét, úgy rántotta a földre, ahol utána ügyesen mögé ment (2-0). A második három perc hasonló forgatókönyv szerint zajlott, Németh várt a megfelelő alkalomra, majd egy hirtelen mozdulattal ugyanúgy befogta Solheim fejét, földre húzta, és megint mögé került (4-0).

Innentől az újpesti birkózó elsősorban a védekezésre koncentrált, a norvég pedig lábra támadott, de Németh időben ellépett, így könnyedén feküdt ismét riválisára (6-0). Solheim próbálkozott becsülettel, de nem talált fogást, az utolsó másodpercben aztán egy kitolással megszerezte becsületpontját.

Pénteken megkezdik szereplésüket a kötöttfogású birkózók is: Andrási József (55 kg), Kovács Bence (63), Szabó László (77), Szilvássy Erik (87) és Lám Bálint (130) lép szőnyegre. Rajtuk kívül délelőtt a vigaszágon a 62 kilós Sastin Marianna birkózik még, este pedig az 57 kilogrammos Barka Emese küzdhet meg az aranyéremért.

(MTI)