Volt világbajnokot ütött ki Borics Ádám

borics
2019.09.08. 06:01

Újabb KO-győzelmet aratott magyar idő szerint vasárnap hajnalban Borics Ádám.

A 26 éves magyar küzdősportoló a világ második legrangosabb MMA-szervezete, a Bellator 16 bunyóssal induló, kieséses alapon zajló pehelysúlyú (65 kilós) tornájának első fordulóját abszolválta a veterán Pat Curran ellen a kaliforniai Inglewoodban. A 23-8-as mérleggel oktagonba lépő ír származású bunyós kétszer is elnyerte a Bellator pehelysúlyú-övét, és annak ellenére, hogy különböző okok miatt több mint 500 napot kellett kihagynia, legutóbb, AJ McKee elleni vesztes meccsén is nagyon jól mozgott.

Ehhez képest az első menetet simán elvitte a magyar, aki kemény combrúgásokkal törte meg Curran kiváló lábmunkáját, majd a második menetben már néhány kombinációval is betalált. A meccs nem volt túl pörgős, a sokat mozgó Curran nem igazán fért Borics közelébe, a magyar pedig tartott az amerikai gyors kezétől, és nem ment bele az adok-kapokba. És meg is lett az érett, türelmes bunyó gyümölcse, ugyanis a második menet végén

a magyar versenyző eleresztette a védjegyévé vált ugró térdrúgását.

És bár Curran nem hajolt bele úgy Borics térdébe, mint Aaron Pico tette azt júniusban, mégis padlót fogott a találattól (a rúgás erejét növelte, hogy a magyar ugrás közben ügyesen megtámasztotta ellenfele fejét). Borics rá is rontott, és kemény ütésekkel dolgozott a földön védekező Curran-re. Eleinte úgy tűnt, hogy a jól védekező veterán amerikai ki tudja húzni a menet végéig, de Borics olyan intenzitással szórta rá az ütéseket, hogy a bíró pont a gongszónál lépett közbe, de nem a menet végét jelezte, hanem azt, hogy vége a meccsnek.

Borics Ádám TKO-val győzött, és mérlegét 14-0-ra javította.

Azt még nem tudni, hogy a magyar bunyós kivel mérkőzik meg legközelebb, mert a pehelysúlyú torna második körének párosításai az első forduló szeptember végi lezárását követően derülnek ki.

A mezőny azonban bombaerős, Curranon kívül az egykori harmatsúlyú bajnok Darrion Caldwell, a súlycsoport Borics mellett legnagyobb tehetségének tartott AJ McKee, és a jelenlegi bajnok Patricio „Pitbull” Freire is sorompóba állt. Borics innentől kezdve a kizárólag címmeccseknél használt ötször öt perces formátumra számíthat. A torna győztesének markát nem kevesebb, mint egymillió dollár üti, ami a néhány tízezer dolláros MMA-gázsik világában óriási összegnek számít.

De Borics a tornán való szereplésétől függetlenül igen értékes a Bellator számára; a promóciós szervezet még a Curran elleni összecsapás előtt új, négy meccsre szóló szerződést kötött vele.

Az egri származású magyar MMA-s első magyarországi és ausztriai sikereire alapozva néhány éve Amerikába tette át főhadiszállását, ahol az egyik legjobb kick-boksz edző, a holland Henri Hooft által vezetett floridai Hard Knocks 365-ban minden figyelmét a küzdősportnak szentelheti, és olyan klasszisokkal van lehetősége edzeni, mint a UFC váltósúlyú bajnoka, Kamaru Usman. Júniusban az egyik legnagyobb tehetségnek tartott Aaron Picót győzte le egy látványos ugró térdrúgással.

Borics rövid nyári pihenője alatt az Indexnek is mesélt arról, hogy milyen Amerikában élni és edzeni, és milyen tervei vannak:

Ha valakivel az utcán verekednék, az olyan lenne, mintha egy Ferrari versenyezne egy Trabanttal

(Borítókép: Borics Ádám. Fotó: DANZ USA / youtube)