A honosított Muszukajev Iszmail bronzérmert nyert a birkózó-vb-n

2019.09.20. 16:10

Muszukajev Iszmail bronzérmet nyert a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában a nur-sultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

Az FTC Dagesztánból honosított versenyzője csütörtökön palaui, grúz, San Marinó-i és török rivális legyőzésével jutott elődöntőbe és szerzett olimpiai kvótát, majd az elődöntőben nagy csatában kapott ki 3-2-re az orosz Gadzsimurad Rasidovtól. A pénteki helyosztón a címvédő japán Otoguro Takutóval csapott össze és 5-3-as győzelmet aratott.

A 26 éves sportolónak ez volt az első világversenye magyar színekben, és az első magyar szabadfogású érmet nyerte Nur-Szultanban. Egyúttal ez volt a negyedik magyar dobogós hely. Korábban a kötöttfogású csapatból Lőrincz Tamás (77 kg) győzött, Lőrincz Viktor (87 kg) második lett, Korpási Bálint (72 kg) pedig a harmadik helyen végzett.

A nő 62 kilósok között Sastin Marianna az ötödik helyet szerezte meg. A Vasas 36 éves klasszisa csütörtökön olasz, dél-koreai, majd moldovai riválist legyőzve jutott be a legjobb négy közé, amivel olimpiai kvótát szerzett. Az elődöntőben kikapott a bolgár Tajbe Juszeintől, a pénteki helyosztót pedig 4-1-gyel veszítette el a svéd Henna Katarina Johanssonnal szemben.