Két aranyat nyertek a magyarok a legfontosabb kick-box világkupán

2020.03.03. 12:11

Szabó Dorina és Veres Alex aranyérmet nyert a kick-boxosok hagyományosan legnagyobb indulói létszámú, egyben legrangosabb világkupáján, a dublini Irish Openen, írja a Nemzeti Versenysport Szövetség.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) keddi tájékoztatása szerint Veres Alex a pointfighting szabályrendszerben nyerte meg a 84 kilogrammosok súlycsoportjának versenyét.

Újabb sikere jelzi, hogy továbbra is nagyszerű formában van, idén minden versenyen, amelyen elindult, az első helyen végzett.

A nőknél Szabó Dorina a nyílt kategóriában, a Grand Champion versenyszámban mind az öt mérkőzését megnyerte, és az első helyen végzett. Emellett súlycsoportjában, a 60 kilóban ezüstérmes lett. A magyar versenyzők további kilenc bronzérmet nyertek a dublini világkupán, ahol 33 ország 1600 sportolója indult.

Veres Richárd a Grand Champion kategóriájának 89 fős mezőnyében végzett a harmadik helyen. Bronzérmet nyert a felnőtteknél pointfightingban Cselovszki Patrik és Viczán Roland is, akárcsak a csepeli Halker-Király Team férfi és női csapata. Szintén a harmadik helyen zárt a light-contact szakágban Kajtár Bence és Vígváry Viktor, valamint bronzérmes lett a ringben kiütésre menő szabályrendszerek közül full-contactban dr. Megyeri Csilla, K1-ben pedig a profi kick-boxban világbajnoki címet birtokló Rákóczi Renáta.

Az írországi versenyhez hasonló nagyságú világkupát tervez lebonyolítani idén a Magyar Kick-box Szakszövetség, amelyre május 8-10-én kerül sor Budapesten.

Kick-box világkupa, Dublin, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting, férfiak:

57 kg: 3. Cselovszki Patrik

69 kg: 3. Viczián Roland

84 kg: 1. Veres Alex

Grand Champion:

3. Veres Richárd

Pointfighting, nők:

60 kg: 2. Szabó Dorina

Grand Champion: 1. Szabó Dorina

Csapat, férfiak:

3. Halker-Király Team

Csapat, nők:

3. Halker-Király Team

Light-contact, férfiak:

74 kg: 3. Kajtár Bence

+94 kg: 3. Vígváry Viktor

Full-contact, nők:

60 kg: 3. dr. Megyeri Csilla

K1, nők:

56 kg: 3. Rákóczi Renáta