Pisztoly és egy üveg tequila került elő a letartóztatott MMA-harcos kocsijából

2020.03.27. 11:59

Ittas vezetés és tiltott fegyverhasználat miatt csütörtök hajnalban letartóztatták a 32 éves félnehézsúlyú MMA-bajnok Jon Jonest, írj az MMA Figthing. A rendőri jelentés szerint az Új-Mexikó államban található Albuquerque városában hajnali egy órakor lövöldözés miatt riasztották a rendőrséget. 

A kiérkező rendőrök ekkor találtak rá  a világ egyik legjobb bunyósának tartott Jonesra, aki a kocsijában ült. Állította, semmi köze a lövésekhez. Mivel ittasnak tűnt, a rendőrök kétszer is megfújatták vele az alkoholszondát, mindkét alkalommal a megengedett értéknél magasabb jelzett a műszer.

A kocsi átkutatása során egy megtöltött kézifegyver és egy félig üres üveg tequila került elő. Jones pólóján és nadrágján mariuhána-maradványokat is találtak a rendőrök.

Ezenkívül a rendőrök hiába kérték a jármű papírjait, Jones nem tudta azokat bemutatni. 

Jones tárgyalására április 8-án kerül sor. A többszörös MMA-bajnokot nem először kapták el ittas vezetéssel. 2012-ben részegen nekihajtott egy oszlopnak, pénzbüntetést kapott és hat hónapra elvették a jogosítványát. Az UFC közleménye szerint figyelemmel követik az eseményeket, és megkeresték Jones menedzsementjét.