Örökre eltiltották a kiskorút zaklató kétszeres világbajnok dzsúdóst

2020.05.12. 19:40

Örökös eltiltást kapott a dél-koreaiak olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok cselgáncsozója, Vang Kicsun, akit kiskorú sérelmére elkövetett szexuális zaklatással vádolnak. A 31 éves ex-versenyzőt a múlt héten vették őrizetbe.

A helyi sportági szövetség vezetése egyhangúlag döntött Vang örökös eltiltása mellett. A büntetés kihirdetésekor közölték, hogy bírósági ítélet ugyan még nem született a sportoló ügyében, az azonban bebizonyosodott, hogy "nem megfelelő kapcsolatot tartott fenn egy kiskorúval, ezzel károsította a cselgáncs integritását és rontotta társadalmi megítélését", írja az MTI.

Vang, aki 2016-ban visszavonult ugyan a nemzetközi porondtól, de edzőként továbbra is a sportágban akart maradni, fellebbezést nyújtott be az eltiltás ellen.

A 2007-ben és 2009-ben vb-első, 2008-ban olimpiai második dzsúdós (73 kg) nem először kerül szembe az igazságszolgáltatással: 2009-ben egy éjszakai szórakozóhelyen erőszakoskodott egy lánnyal. Akkor megúszta jogi következmények nélkül, a sértett ugyanis nem kívánt feljelentést tenni ellene.