Úgy néztem ki, mint egy zombi

2020.06.07. 19:47 Módosítva: 2020.06.07. 21:25

Március elején, még a koronavírus-járvány miatt leállított sportesemények előtt szenvedett látványosan nagy vereséget Joanna Jędrzejczyk a UFC 248-as gáláján a kínai Csang Vej-litől. A lengyel ketrecharcos feje egészen eltorzult az azt érő ütésektől – most a BBC-nek mesélt a gyógyulásról és a látvány feldolgozásáról.

Úgy néztem ki, mint egy zombi

– mondta arról, hogy mit is gondolt, amikor a meccs után meglátta magát az öltöző tükrében. Jędrzejczyk alig bírta kinyitni az egyik szemét a duzzanattól, a homloka is hatalmas méretűre nőtt az ütések után maradó duzzanatoktól. Elmondása szerint az orvosi stábja attól félt, hogy a homlokbőre nem bírja majd a feszítést, és egyszerűen szétreped a fején a bőr. „Simán örökre megmaradó hegeket szerezhettem volna” – mondta a lengyel.

A 32 éves ketrecharcos csak az ikertestvére segítségével tudott lezuhanyozni a március eleji gála után, majd egy estét az egyik Las Vegas-i kórházban töltött. „Iszonyatosan fájt minden. Egy pillanatra azon is elgondolkodtam, hogy abba kéne hagyjam, de aztán gyorsan beláttam, hogy még tudom folytatni.”

A lengyel és a kínai harcos összecsapásán az öt menet, vagyis 25 perc alatt 351 ütést jegyeztek fel, ami a harmadik legtöbb egy mérkőzésen a UFC történetében. Sőt, Jędrzejczyk vitte be a több ütést, szám szerint 186-ot, ami rekord egy UFC-vereség során.

A homlokán keletkező duzzanat két nap alatt leapadt, és maradandó sérülés nélkül megúszta a csúnya nagy verést, pusztán csak a vereség ténye fáj neki a mai napig. „Tudtam, hogy ebből felgyógyulok. Inkább az bosszantott, hogy pár remek napra készültem Las Vegasban a családommal és a barátaimmal” – tette hozzá.