Áprilisban térhet vissza Evander Holyfield

063 1189289216
2020.12.02. 13:35

Mike Tyson és Roy Jones Jr. után újabb bokszlegenda tér vissza. Nemsokára hivatalosan is bejelenthetik, hogy Evander Holyfield és Glenn McCrory jövő áprilisban megküzd egymással.

Mike Tyson és Roy Jones Jr. küzdelme bár nem volt igazán izgalmas, mégis sokan kíváncsiak voltak arra, mit tud kihozni egymásból a két ötven év feletti bokszoló. Úgy tűnik, az 58 éves Evander Holyfield is készen áll a harcra. Az amerikai bunyós – aki cirkálósúlyban mindent megnyert, majd nehézsúlyban négyszer is világbajnok lett – legutóbb 2011-ben lépett a szorítók közé.

Ellenfele Glenn McCrory lesz, aki sokak számára ismeretlen lehet, pedig ő is szép sikereket ért el. 1989-ben cirkálósúlyban elhódította az IBF övét, emellett sokáig Mike Tyson edzőpartnere volt. A 90-es évek elején Lennox Lewiszal is összecsapott, azonban két menetben vereséget szenvedett. A brit bunyós több mint 27 éve nem bokszolt a nyilvánosság előtt, így számára még nehezebb lehet a felkészülés. McCrory azonban magabiztos.

Nemrég beszéltem telefonon Holyfielddel, és azt mondta, hogy harcolni akar velem. Harminc éve fél tőlem, de most végre kiáll ellenem. Egyre bátrabb – nyilatkozta az 56 éves, visszavonult ökölvívó a TalkSportnak. – Bajnok lettem, rögtön azután, hogy Evander felkerült a nehézsúlyba. Egyik este megkérdeztem tőle: miért léptél feljebb? Féltél tőlem? Személy szerint én mindig jó formában voltam. Tavaly mindenféle felkészülés nélkül megmásztam a világ nyolcadik legmagasabb hegyét. Ha azt végig tudtam csinálni, akkor Holyfielddel is meg tudok küzdeni. Miután megvertem őt, Tyson lesz a következő. Mikor az edzőpartnere voltam, ő szerezte a pénzt és a hírnevet, míg én a háttérbe szorultam. Ideje a törlesztésnek!

A mérkőzést áprilisban rendezhetik meg az O2 Arénában. A győztes, könnyen lehet, hogy Mike Tysonnal küzdhet meg.

(Borítókép: Evander Holyfield 2019-ben. Fotó: Leon Bennett / Getty Images Hungary)