2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Élete első profi bokszmérkőzése az utolsó is lett

2024.05.14. 12:11
A 29 éves bokszoló, Sherif Lawal profiként debütáló mérkőzésének negyedik menetében kapott halálos, halántékra mért ütést portugál ellenfelétől, Malam Varelától. A ringben összeesett, és hétfőn életét vesztette – számolt be róla a Marca.

Lawal a londoni Harrow Szabadidőközpont ringjében összeesett, miután a hatmenetesre tervezett összecsapás negyedik etapjában a halántékára ütést kapott Malam Varela portugál bokszolótól. Lee Every játékvezető rá is kezdett számolni a britre, egészen addig, amíg rá nem jött, hogy a helyzet súlyosabb egy kiütésnél. 

Az orvosok azonnal beszálltak a ringbe, és megkezdték a 29 éves ökölvívó újraélesztését, majd a Northwick Park kórházba szállították. Az életét azonban nem sikerült megmenteni, hétfő délután belehalt a sérülésébe. 

„Sherif Lawal ökölvívó sajnálatos módon elhunyt, miután tegnap este Harlow-ban profiként bemutatkozott. Imáink és gondolataink Sherif és családja mellett vannak a nehéz időkben. Nyugodj békében, Sherif!” – olvasható a bejegyzés feletti posztban.

„Olyan ez, mint az ejtőernyősök, akiknek egyszer-egyszer nem nyílik ki az ernyőjük, és a földre zuhannak” – mondta ezt a hír hallatán a nehézsúlyú világbajnok, Tyson Fury

Isten nyugosztalja! Amikor belépsz ebbe a világba [a bokszba], tudod, hogy ez egy veszélyes sport. Azért, hogy bemenj, veszélyességi pénzt fizetnek neked. Kiveszik az agyadat. Nem azért vagyunk ott, hogy simogassuk egymást, hanem azért, hogy kárt okozzunk egymásnak azzal, hogy fejbe verjük egymást. Sajnos ilyen dolgok időről időre megtörténnek. Mindannyian tudjuk, mire vállalkozunk. 

A 35 éves sportoló hozzátette: ha eljön az ő ideje, és Isten azt akarja, akkor meghal. Ha nem, akkor élni fog. 

Sherif Lawal 2018-ban kezdett el bokszolni, idén év elején döntött úgy, hogy középsúlyúként a profik között versenyez tovább.