Kirúgta a Scot Honda Talmácsi japán társát

2009.07.02. 09:41 Módosítva: 2009.07.02. 09:47
Juki Takahasit anyagi okokkal indokolva elküldték, a magyar a Scot Racing egyedüli pilótája. Péntektől két motorja lesz.

Amint várható volt, szerda este a Scot Racing elbocsátotta Juki Takahasit, Talmácsi Gábor társát az istállótól, így a magyar lesz a továbbiakban az olasz team egyetlen pilótája a Moto GP-ben.

”A Hondának és a Scot Racingnek is szomorú hír, de megértjük a csapat nehéz gazdasági helyzetét, ami kényszerhelyzet elé állította vezetőit – kommentálta közleményben Suhej Nakamoto, a versenymotorokat gyártó Honda Racing Company (HRC) alelnöke a történteket. – Takahasi volt az egyetlen japán a Moto GP-ben, természetesen a Honda azt szerette volna, maradjon, de a csapat kinyilvánította, ez lehetetlen, és mi tiszteletben tartjuk a döntést. A Honda a továbbiakban Talmácsi Gábort támogatja a Scot egyedüli pilótájaként.”

A 24 éves tehetséggel elégedetlenek voltak, de Talmácsi három héttel ezelőtti érkezésekor mégis megpróbálták megtartani. Kiderült, anyagilag nem bírják a két versenyzőt, a magyar helye biztos volt, főleg tehetős szponzora, a MOL, illetve eddigi két futamán mutatott fejlődése miatt.

Takahasi legjobb rajtpozíciója 10., helyezése 12. volt, összesen 9 pontot szerzett. Többször bukott, Japánban, Barcelonában, Assenben a szabadedzésen, amikor a hátát is nagyon megütötte, lehet, hogy műteni kell.

Talmácsinak a lépés legfontosabb következménye, hogy a hétvégi Amerikai GP-től kezdve két motorja van, a mérnökök és a szerelők csak vele foglalkoznak.