Rossi megint az utolsó kanyarra hajtott

2009.07.06. 12:47 Módosítva: 2009.07.06. 12:47
Három hete Barcelonában az utolsó pillanatban előzött, vasárnap Laguna Secában újra a legvégén akarta megnyerni a versenyt a világbajnok. Dani Pedrosa nagyon kiengedett, de még épp belefért.

Három tizeddel nyerte az amerikai Moto GP-futamot Dani Pedrosa, pedig szinte egész versenyen három másodperccel vezetett. Az utolsó körben túl kényelmes volt, a második Valentino Rossi utolérte, majdnem befogta.

PA618692

”Túlságosan kiengedtem, a kör elején láttam, hogy majdnem két másodperc az előnyöm, ezért lazítottam. A végére észrevettem Rossit, ennyire nem szabadott volna lassulnom” – mondta a célban a katalán, aki 392 nap után nyert futamot magának és a Hondának.

Rossi csapattársa, a harmadik, sérülten induló Jorge Lorenzo miatt menekült Pedrosa felé, amikor pedig látta, lehet sansza, még jobban rákapcsolt.

”Dani őrült, hogy ennyire kiengedett, amikor megnézi videón, biztosan megijed, mennyire közel voltunk hozzá – nyilatkozta a világbajnok . – Jorge kergetett, ezért mennem kellett, és az utolsó kanyarban megpróbálhattam az előzést. Sajnos picit még messze voltam, rizikós lett volna belemenni a manőverbe, valószínűleg mindketten lementünk volna az ívről.”

Az olasznak három hete, Barcelonában összejött az utolsó kanyar, ott előzött, úgy nyerte meg a nagydíjat. Így sem csalódott, vb-ellenfelei, a másik yamahás és Casey Stoner mögötte futottak be. ”Jó, ahogy van, fontosabb, hogy Lorenzo és Stoner előtt végeztem.”

A címvédő előnye mindössze 9 pont spanyol és 16 ausztrál riválisa előtt, a bajnokság továbbra is nyitott. Talmácsi Gábornak még nincs pontja, vasárnap elesett, nem ért célba. A következő futam két hét múlva, Németországban lesz.