Talmácsi egyre közelebb a pontszerzéshez

2009.07.13. 11:55
Csak 17 induló maradt a Moto GP-ben: Sete Gibernau ducatis csapata anyagi okokból nem indul többet. A 15. már pontot kap a futamokon.

Kiszállt a Moto GP-ből a korábbi futamgyőztes Sete Gibernau csapata, már a hétvégi Német Nagydíjon sem indulnak. “A Grupo Francisco Hernando nem fejezi be a 2009-es szezont, az ok a gazdasági világválság” – közölte az istálló hétfőn.

Gibernau két év kihagyás után tért vissza a Moto GP-be a ducatis alakulattal, kevés sikerrel, nyolc futamon csak tizenkét pontot szerzett. “Engem lep meg legjobban a döntés. Sokat küzdöttünk ezért a projektért, igazán kár, hogy vége” – nyilatkozta a katalán az AS című lapnak.

Két hete Talmácsi Gábor társától, Juki Takahasitól vált meg a Scot Racing hasonló indokkal, vagyis nem tudta finanszírozni a japán motorját. A magyart tartotta meg, akinek az újabb kiválással egyre nagyobbb esélye van a pontszerzésre.

Gibernau távozásával mindössze 17 induló maradt a Moto GP-ben, a 15.-nek már egy pont jár a futamokon. Talmácsi Gábor eddig három futamon vett részt, kettőt fejezett be, mindkétszer utolsóként ért célba, a Katalán Nagydíjon 17.-ként, a Holland Nagydíjon 16.-ként.  • Hírek
  • Bankszámla