Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Vérszegényen, összetörve Rossi ellen

2009.07.15. 17:05 Módosítva: 2009.07.15. 17:06
Laguna Seca-ban buktak a volt bajnokok, egyikük beteg is: Jorge Lorenzo lábtöréssel, ficamodott vállal, Casey Stoner gyomorhuruttal és sajgó bordával indul a hétvégi német Moto GP-futamon.

Hatalmasat esett két exvilágbajnok, Jorge Lorenzo és Casey Stoner az Amerikai Nagydíjon, a spanyol komolyan meg is sérült: törött lábbal, az ausztrál zúzott bordákkal indul a hét végén Németországban.

”Sokkal jobban érzem magam, de 100 százalékos nem leszek. Még fáj a lábam, főleg járásnál, meg a vállam, első utam a mobilklinikára vezet majd” – nyilatkozta a motogp.com-on Lorenzo, aki bokazúzódásairól nem is beszélt. Győzelemre nem gondol, célja a dobogó, illetve hogy minél több pontot szerezzen.

Stoner három futam óta rosszul van, megfájdul a gyomra menet közben, az amerikai kivizsgálás kiderítette, gyomorhurutja van és közepesen vérszegény. Betegségének gyógyítását azonnal megkezdték, de nagyobb probléma lehet bordasérülése: ”Nem vagyok 100 százalékos, sajognak a bordáim. Kemény hétvége lesz, de megpróbálok élközelbe kerülni”.

Mindkét pilóta vb-esélyes, Lorenzo csak 9, Stoner 16 ponttal van a vezető Valentino Rossi mögött.

A nagydíjra Talmácsi Gábor is készül: a mezőnyben már csak 17-en lesznek, Laguna Seca-ban az egyik edzésen elmozdult az utolsó helyről, így reménykedhet a pontszerzésben és az előrelépésben.

A GP-hétvége pénteken indul, szombaton időmérő, vasárnap futam lesz délután két órakor.