Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Levágott ujjal motorozik Talmácsi riválisa

2009.07.17. 11:25
Mika Kallio egyik ujja csonka, levágta motorja, amikor Hollandiában elesett. Plasztikázni fogják, de csak két hét múlva, addig speciális kesztyűben indul a hétvégi német és a jövő heti angol futamon. Már nem fáj neki annyira, de ha mégis, injekciózzák.

Elveszítette bal keze gyűrűsujjának utolsó percét Mika Kallio, amikor a Holland GP-n bukott, levágta Ducatija. Élete legjobb Moto GP-helyezéséért harcolt, de az utolsó körben a hatodik helyről kicsúszott, gépe alá került a karja.

A legutóbbi, amerikai futamot kihagyta, de három hét alatt orvosai annyira rendbe hozták, hogy a következő két versenyen ott lehessen. A levágott részre átmenetileg egy bőrdarabot helyeztek, a jövő heti Angol Nagydíj után hónapos szünet jön, akkor megműtik, a csípőjéről vesznek le bőrt, hogy végleg befedjék ujjának végét.

20091707kallio2 G

”Elég rosszul néz ki, de a fájdalom már elviselhető. Nem annyira alkalmatlan motorozásra, de ha érzem, belenyomunk egy-két fájdalomcsillapító injekciót és kész” – idézte a motogp.com a csütörtöki, sachsenringi sajtótájékoztatón nyilatkozó finnt.

Nem rég jegyezte el kedvesét, azzal viccelt, az esküvővel várniuk kell: ”A következő hetekben nem igen menne rá a gyűrű, jó nagy kötés is van rajta. Speciális kesztyűt kaptam, amibe belefér a bandázzsal együtt. Úgy 90 százalékos erőállapotban lehetek”. (Aki nem fél megnézni, mi maradt Kallio ujjából, itt láthatja.)

Kallióval 2005-ben harcolt Talmácsi Gábor még a 125-ös kategóriában KTM-es csapattársaként, a Moto GP-ben újra találkoztak. Riválisának két 8. hely a legjobb eredménye, a magyar eddig kétszer utolsóként ért be, Laguna Secában elesett.

Vasárnap már csak 17 motor indul a kategóriában, könnyen lehet, hogy Talmácsinak épp Kalliót kell lehagynia a pontszerzésért.