Talmácsi fellépett az utolsó helyről

2009.07.18. 16:10 Módosítva: 2009.07.18. 17:16
Talmácsi Gábor elkerült az utolsó helyről a Német Nagydíj szombati időmérő edzésén, a spanyol Eliasra több mint fél másodpercet vert. A ducatis Canepától is pár századra áll, nagymenők nagyokat buktak, a határon ment a magyar motoros.

„Kipróbálhattam a motort vizes körülmények között, és túl sok problémám nem volt vele, jó köröket tudtam teljesíteni. Amikor száradni kezdett a pálya, átváltottunk a száraz beállításokra, és akkor már adódtak gondok. A kanyarokban pumpál a motor eleje, és emiatt el kell vennem a gázt. Ha ezt kijavítjuk, lényegesen gyorsabb leszek, most ezen dolgozunk” - mondta az utolsó szabadedzés után a MotoGP magyar pilótája, Talmácsi Gábor.

A 28 éves versenyző, amikor még a 125-ös kategóriában versenyzett, több pályacsúcsot is felállított a Sachenringen, és bevallása szerint kedveli ezt a vonalvezetést.

A délutáni esős edzésen, hatalmas bukásokat láthattunk, a sort de Puniet nyitotta, Hayden zárta, közben Melandri és de Angelis is elszállt. Valamennyien már gyors kör után.

Talmácsi eközben folyamatosan körözött és javított - a beállítások kedveztek neki -, volt a tizenkettedik helyen is, végül Tony Eliast megelőzve a tizenhatodik helyen zárt. Canepától pár századra van, a 14. Tosleandtől egy másodpercre.

Ha a versenyen is ilyen csúszós marad a pálya, akár még javulhatnak is az esélyei.

"Az első vizes időmérőm volt, ahhoz képest nem rossz eredmény, de többet vártam ennél - idézte csapata Talmácsit. Az edzés elején minden rendben volt, ekkor még nem volt annyi víz a pályán. Utána viszont már nagyon csúszott az aszfalt, minden kanyarban nagyon kellett koncentrálni, hogy ne esés legyen a vége. Az időmérő végén már a határokat feszegetve próbáltam előrébb lépni, de nem sikerült. Holnap meglátjuk, milyen idő lesz, és a bemelegítő edzésen megpróbáljuk a körülményekhez hangolni a motort."

Jegyzőkönyv:

1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 1:32.520 p
2. Jorge Lorenzo (spanyol,Yamaha) 1:33.160
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 1:33.759
...16. Talmácsi Gábor (Honda, Scot Racing Team) 1:36.055
125 kcm:
1. Julian Simon (spanyol, Aprilia) 1:38.671
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:39.686
3. Marc Marquez (spanyol, KTM) 1:40.010