Gyomorbetegség terítette le Stonert

2009.08.10. 12:56
A Ducati Marlboro Team motorosát Ausztráliában kezelik, pályafutása is veszélybe kerülhet. Szinte biztos, hogy Valentino Rossi és Jorge Lorenzo között dől el a Moto GP-világbajnoki cím. Stonert Brnóban, Indianapolisban és San Marinóban Mika Kallio helyettesíti.

A Ducati sportigazgatója, Livio Suppo megerősítette a spanyol RTVE értesüléseit, miszerint Casey Stoner nem lesz ott Brnóban és a következő három versenyen sem indul. Az ausztrál versenyző ezzel gyakorlatilag kiszáll la Moto GP világbajnoki címéért folytatott versenyből, amelyben immár csak a 187 pontos Valentino Rossi és az őt üldöző 162 pontos Jorge Lorenzo az esélyes.

A Ducatinál elmondták, Stoner gyomorproblémái miatt otthon maradt Ausztráliában, ott folytatják a gyógykezelését. A hírek szerint idegi alapú a motoros betegsége, ami egyes vélemények szerint akár a karrierjébe is kerülhet.

Stoner nem lesz ott a brnói, az indianapolisi és a San Marinó-i Nagydíjon, helyét ezeken a versenyeken a Pramac Racing pilótája, a szintén ducatis Mika Kallio fogja átvenni.

Stoner 150 ponttal harmadik a vb-pontversenyben, 37-tel lemaradva Rossi mögött. A negyedik Daniel Pedrosa 35 pont hátránnyal követi, így még dobogója is veszélybe kerülhet. Kallio egyébként a 15. helyen áll.