Talmácsi bemutatót tartott a Hungaroringen

2009.08.10. 14:42

Több ezren voltak kíváncsiak Talmácsi Gábor hétfői bemutatójára, amelyet a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának magyar pilótája a Hungaroringen tartott. Az egész napos program a Talmácsi Motorsport show-jával kezdődött, amelynek keretében a célegyenesben mini motorokkal végzett formagyakorlatokat mutattak be, majd formaautók és versenymotorok köröztek a mogyoródi pályán. Talmácsi délután egy órakor hajtott ki a boxból, és a több ezer érdeklődő hatalmas ovációja mellett két kört tett meg a pályán, majd visszatért a boxba, hogy a szerelők módosítsák a Honda beállításait.

A 2007-ben a 125 kcm-es géposztályban világbajnok magyar versenyző később még két kört tett meg, majd a célegyenesből, a rajtot szimulálva indult el, s egy mért kört is teljesített. Talmácsi a bemutató végén megköszönte a szurkolóknak, hogy kilátogattak a Hungaroringre.

„Sokat jelent nekem, hogy itt vagytok, remélem, tetszett a bemutató – mondta a Scot Racing Team versenyzője. – A motor nem erre a pályára van beállítva, így nem tudtam igazán gyorsan menni. A gumik sem igazán megfelelőek a Hungaroringre, de ezzel együtt nagyon élveztem ezt a néhány kört.”

A doningtoni Brit Nagydíjon első MotoGP-pontjait megszerző magyar pilóta hozzátette: a vasárnapi, brnói Cseh Nagydíjon szeretne az első tízben végezni, az ugyanis szerinte nagyobb eredmény lenne, mint a 125 kcm-es világbajnoki cím. A nap zárásaként Talmácsi egy utcai Hondával körbevitte a Hungaroringen menedzserét, Stefano Favarrót. (MTI)