Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Célegyenesben a Balatonring?

2009.09.02. 09:37 Módosítva: 2009.09.02. 09:37

Közelebb került a Balatonringet építő spanyol konzorcium a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) remélt, a beruházáshoz nélkülözhetetlen hitelhez - írja a szerdai Népszabadság.

A napilap információi szerint ugyanis a bank által felkért pénzügyi tanácsadó, a KPMG átvilágította a gyorsaságimotoros-versenypályát építő konzorcium üzleti tervét, s azt elfogadhatónak ítélte. Ez azért fontos, mert a fejlesztési bank részben a KPMG minősítése alapján dönt - információk szerint szeptember közepén - a 45 millió eurós hitelről.

A Sedesa-csoport részvételével létrehozott spanyol konzorcium tavaly nyáron jelentette be, hogy csaknem 90 millió euróért – felerészt hitelből, felerészt önerőből - felépít egy 4232 méter hosszú versenypályát a Somogy megyei Sávolyon, s 2009 őszén meg is rendeznék ott az első gyorsaságimotoros-világbajnoki futamot. A ring építése azonban csúszott, mert a Sedesa nem tudott megállapodni az MFB-vel a szükséges hitelről, ezért a pálya premierjét 2009 őszéről 2010 szeptemberére halasztották. Arról, hogy miért késett a hitelszerződés megkötése, ellentmondásosak a hírek: a Sedesa a bankot hibáztatta, de olyan - rendre tagadott - pletykák is lábra kaptak, amelyek szerint megingott a befektető pénzügyi helyzete. (MTI)