A pályán kilökte, a kavicsban lefejelte

2009.09.07. 21:53 Módosítva: 2009.09.07. 21:53
A 125 kcm-eseknél Iannone lefejelte Pol Espargarót Misanóban, a 800-asoknál Alex De Angelis egyszerre két amerikait, Colin Edwardsot és Nicky Haydent söpört ki a pályáról: az exbajnok majdnem megverte.

A 125-ösök versenyében elképesztő hajrát produkált a spanyol Pol Espargaro a San Marinó-i nagydíjon. A Derbi Racing Team pilótája a 13. helyről kapaszkodott fel, az utolsó körben az első helyért harcolt. Az élen korábban Andrea Iannone és a vb-pontversenyben vezető Julian Simon motorozott.

Az utolsó kanyarban Espargaro már vezetett, de Iannone előzni próbálta, a belső íven elcsúszott, és vitte magával ellenfelét is. A spanyol alól is kiment a motor, a versenyzők simán megúszták, csak a Derbi tört darabokra, a kerítés fogta meg.

A bukás után egymásnak esett a két versenyző, Espargaro próbálta felelősségre vonni az olaszt, erre Iannone nekiugrott a spanyolnak és - sisak a sisak ellen - lefejelte.

Andrea Iannone nem úszta meg, a versenybíróság a futam után úgy döntött, hogy 5000 dollárt, mintegy egymillió forint pénzbírságot kell fizetnie.

Julian Simon ölébe hullott a győzelem, már 57,5 ponttal vezeti a világbajnokságot.

A Moto GP-ben már az első körben hármas baleset történt, senki sem sérült meg. Alex De Angelis hozzáért Nicky Hayden hátsó kerekéhez, aki kiütötte Colin Edwardsot is. (A végén második Jorge Lorenzót is megbillentették, de a spanyol megúszta.)

Hayden nagyon mérges volt a bukás után, ha nincsenek ott a biztonsági emberek, talán neki is ment volna a saját közönsége előtt versenyző De Angelisnek. Így csak ütésre emelte a kezét, lendített is, de centikkel az olasz sisakja előtt megállította a mozdulatot.

Természetesen a San Marinó-i bocsánatot kért mindkét amerikaitól. Colin Edwards azt mondta, De Angelisnek kellett volna viselnie Rossi szamarat ábrázoló sisakját, hiszen nagyon ostoba volt, vakmerő módon akart keresztül menni azon a kanyaron, ahol az ütközés történt.

A bukással a pontversenyben Edwards visszacsúszott a hatodik helyre, De Angelis a nyolcadikra, Hayden pedig a 14-re.