Németh Balázs is jelölt a Junior Prima Díj sport kategóriájában

2009.10.13. 14:28

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában versenyző Németh Balázst jelölte a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) a 2009-es Junior Prima Díj sport kategóriájában. A szervezet gyorsasági szakág vezetője, Bulcsú Rezső elmondása szerint azért, mert őt tartják a legtehetségesebb fiatal sportolónak.

2009-ben harmadik alkalommal osztják ki a Junior Prima Díjakat. Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a jövő sikere a fiatal tehetségek gondozásában rejlik. A Junior Prima Díjban, kategóriánként 8-10 junior prímát választanak ki, és a szerencsés nyertesek fejenként 7 ezer-, illetve 8750 eurót kapnak.

A Demján Sándor által alapított Prima Primissima Díj egyik két évvel ezelőtti újdonsága volt, hogy a tehetséges fiatalokat is elismerésben részesítették. A Junior Prima Díjakat 2007-ben három kategóriában adták át. A tudomány, a sport és az oktatás területén tíz-tíz 25 év alatti fiatal részesült a fejenként 7 ezer euróval járó elismerésben. A Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére 2008-ban négy újabb kategóriát – képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészeti-és építőművészet – indított el a Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma.