Talmácsi a Moto2-be kényszerül vissza

2009.10.21. 21:29
A Scot Honda egy San Marinó-i pilótát igazol 2010-re, a csúcskategóriában nem jut motor a magyarnak, a másodosztályban valószínűleg igen.

Talmácsi Gábor szinte biztosan a Moto2 kategóriában versenyez 2010-től: jelenlegi Moto GP-istállója, a Scot Honda az autosport.com szerint Alex de Angelist szerződteti a helyére.

A magyarnak, mivel ajánlata a csúcsosztályban nincs, csak az újonnan induló sorozat marad. Idén Barcelonában mutatkozott be az MGP-ben, amikor néhány futam után váratlanul szakított 250-es Aprilia-istállójával.

Május óta, 10 nagydíjon 17 pontja van, mivel kevesen indulnak, egy-két kiesés már elég a pontszerzéshez, valójában csak végig kell menni. Ilyen szempontból eredményével nincs baj, csupán egyszer nem ért célba bukás miatt, de teljesítményével igen: túl lassú, mindig utolsó, az előtte lévőtől is van, hogy körönként közel egy másodperccel marad el. A menők általában hárommal verik, vagy többel. Közel 250 lóerős gépét nem sikerül megszoknia, a sok elektronikai segédeszközt is nehezen.

A szezont, amiből még két nagydíj van hátra, természetesen befejezheti a Scotnál, de biztosan nem hosszabbít.

A Moto2 jövőre indul, egységes, 600 köbcentis Hondákkal, közel negyven versenyzővel. A váz választható, de lőerőben és sebességben a kategória közelebb lesz a Moto GP-hez, mint a 250 volt.

A San Marinó-i De Angelis idén a Gresini Hondával indult, de vele már hónapokkal ezelőtt közölték, keressen magának helyet. Csapattársát, Toni Eliast is kirúgják, helyükre két volt 250-es világbajnok, Marco Melandri és Marco Simoncelli érkezik.

A városállam pilótáját hazája vezetői segítik a szerződéshez jelentős anyagi hozzájárulással, a csapat főszponzora maga San Marino lesz.