Németh: Szeretnék maradni

2009.10.25. 11:55
Rosszul sikerült időmérő után jól kapta el a rajtot a maláj futamon Németh Balázs, a Balatonring Team 250 köncentis kategóriában versenyző motorosa. Sokáig tartotta a lépést az előtte haladókkal, aztán visszaesett, így is eddigi pályafutása legjobb helyezését érte el, 11. lett.

Akárcsak Talmácsi Gábornak a Moto GP-ben, a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájában versenyző többi magyarnak sem sikerült jól a Maláj Nagydíj szombati időmérője. Tóth Imre az utolsó időt érte el, de Németh Balázsnak is csak a 20. rajthely jutott.

Ennek ellenére utóbbi, a Balatonring Team motorosa első szezonjának legjobb helyezését érte el a futamon, tizenegyedik lett. Ezzel harmadszor szerzett pontot az idény közben szerződtetett pilóta.

"A rajtom jól sikerült, de visszaestem az első kanyarban. Ugyanis előttem összeakadtak és be kellett mögöttük fékeznem - idézte fel az Indexnek a versenyt Németh Balázs. - Öt körig mentem az előttem haladó, nálam gyorsabb bollyal, így el tudtam szakadni a mögöttem haladókról. Aztán előttem megint elestek, majd egy kanyarban elfékeztem magam és kisodródtam, így ismét feljöhettek rám a többiek."

Németh ekkor a 16. hely körül haladt, azonban a melegben, rendkívül párás időben fáradtak a versenyzők és többen kiestek előle. "Megpróbáltam megelőzni még az előttem haladó Aojama Szuhejt, de láttam, hogy nem fog menni, az utolsó körökben biztonságra törkedtem."

A fiatal magyar elmondta, a csapat a rajt előtt azt kérte, szerezzen pontot. És bár az időmérő nem sikerült jól, mert hibázott párat, de a jó rajt alapot adott erre az eredményre. Németh szerint az utolsó futamom, egyik kedvenc pályáján, Valenciában összejöhet a pontszerzés. Azonban a jó élmények mellett a spanyol pályához fűződnek rossz emlékei is: ott bukott és sérült kezében néha még mindig érzi a lemezt, amit sérülése után tettek bele.

Az utolsó verseny előtt a Talmácsi helyére év közben érkezett Németh Balázs nem tudja, hogy alakul sorsa az Aspar csapattal szorosan együttműködő Balatonring Teamnél. "Az új szerődésem még nincs aláírva, de természetesen és szeretnék maradni. Vagy még ma, vagy legkésőbb Valenciában kiderül, mi lesz a jövő. A csapat magyar fele egyértelműen azt szeretné, ha maradnék."