Talmácsit megtalálta a Gazzetta

2009.10.26. 17:19
A vezető olasz sportlap épp egyik legjobb Moto GP-futama után sajnálkozik a magyar világbajnok elrontott szezonja miatt.

”Finoman szólva is kínos a szezonja, nem szép így látni egy világbajnokot, még ha 125-ös is. Sok névtelen szereplés, rendre az utolsó helyen, és a legutóbbi futam sem kivétel” – írta hétfőn a La Gazzetta dello Sport honlapja Talmácsi Gáborról.

A gazzetta.it a nyertesek és vesztesek rovatban kritizálta a magyar versenyzőt, épp egyik legjobb Moto GP-szereplése után. A hondás nem lett utolsó, 14.-ként futott be, James Toselandet fél perccel maga mögé utasította, a 13. Colin Edwardstól öt másodperccel maradt le.

A 28 éves magyarnak sokkal gyengébb futamai voltak a sepanginál, ami a szezon egyik legnehezebb, végig esős versenye volt.

Talmácsi eddigi 11 felsőkategóriás nagydíján legtöbbször utolsó lett, a héten felmerült, jövőre nem tart rá igényt istállója, a Scot Honda. Menedzsere és az istálló is cáfolta ezt, azt mondták, vele és Alex De Angelisszel is tárgyalnak, kettejüket együtt akarják indítani. Úgy tudjuk, Stefano Favaro még egyezkedik a Scottal, a Moto2-es Speeduppal és más hasonló csapatokkal is beszélt. Van még rá esély, hogy a GP-ben folytassa, jövője valószínűleg csak két hét múlva, Valenciában, az idényzárón dől el. A Gazzetta lehetséges váltásáról semmit nem írt.