Valér
-1 °C
0 °C

Talmácsi jövőre a Moto 2-ben folytatja

2009.11.06. 18:17
A gyorsaságimotoros-világbajnokságon az idén a MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor jövőre a 250 köbcentis kategóriát felváltó Moto 2-ben folytatja a versenyzést.

A váltást a 2007-ben a 125kcm-esek között világbajnok magyar pilóta menedzsere jelentette be pénteken.

"Technikai részletekben nem tudtunk megegyezni Gábor jelenlegi csapatával, a Honda Scottal. Többek között azt kértük, hogy jövőre biztosítsanak a számára egy kizárólag vele foglalkozó mérnököt, ám a csapat a gazdasági válságra hivatkozva továbbra is négy pilótát kiszolgáló technikust tudna a rendelkezésünkre bocsátani” - indokolt Stefano Favaro.

A csapat a tesztelési lehetőségek bővítésében sem tudott megfelelő segítséget ígérni. "Olyan csapatot keresünk Gábornak, amelynél ismét gyári pilóta lehet, hiszen korábban így kiemelkedő sikereket ért el".

Az MTI úgy tudja, hogy a 28 esztendős magyar Apriliával folytatja. Talmácsi 2007-ben világbajnoki címet, 2008-ban pedig bronzérmet nyert a 125 kcm-es kategóriában gyári Apriliával, 2005-ben pedig egy KTM-mel lett szintén bronzérmes a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

A Honda a következő szezonra Talmácsi eddigi márkatársával, Alex de Angelisszel kötött szerződést.

Mi is az a Moto2?

A jövőre induló géposztályban mindenki négyütemű, 600 köbcentis, kb. 150 lóerős géppel versenyez, mindegyiket Honda motorral és Dunlop abroncsokkal szerelik fel, a különbséget az egyéb technikák adják (pl. a váz, a szervizháttér). Nagyobb szerepet kap a versenyzők tudása, eddig 39-en neveztek.

Pénteken a vb zárófutamának, a Valenciai Nagydíjnak a szabadedzéseit bonyolították le: a Talmácsi a Moto GP-ben a 17. időt érte el, míg a 250 köbcentisek között szereplő Németh Balázs a 20. lett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!