Valér
-1 °C
0 °C

Talmácsi gyári pilóta lesz a Moto2-ben

2009.11.07. 21:45
A Moto GP-ből kieső magyar motorvilágbajnok a Speedup Apriliához igazolt, csapattársa az olasz Andrea Iannone lesz.

Gyári pilóta lesz jövőre Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság új kategóriájában, a 250 kcm-et váltó Moto2-ben. A június óta a MotoGP-ben versenyző magyar motoros a Speedup Aprilia Team tagja lesz, közölte a menedzsmentje.

A 2007-ben a 125 kcm-esek között világbajnok Talmácsi csapattársa az olasz Andrea Iannone lesz. Az Aprilia a valenciai zárófutam után december elején kétnapos tesztet szervez, hogy mielőbb megkezdődhessen az alapozás a 2010-es idényre.

Az Aprilia komoly tervekkel kezdi a jövő évet és feltett szándéka, hogy a lehető legjobb technikai hátteret biztosítsa két gyári versenyzőjének, mindehhez nagyon képzett és tapasztalt szakembergárdát mozgósít, amely a szezon folyamán végig azon lesz, hogy segítse a pilótákat, áll a közleményben.

Talmácsi Gábor: "Óriási dolog, hogy az Aprilia gyári versenyzője leszek jövőre, szinte el sem hiszem. Volt időnk Stefanóval közösen összeállítani, hogy mire van szükségem ahhoz, hogy újra főszereplője lehessek a motorsportnak, és úgy gondolom, elértük mindezt. Egy új dolog vár, új kihívásokkal, amit már alig várok. Olyan emberekkel dolgozhatok újra együtt, akikkel korábban már szép eredményeket értünk el, jól ismerjük egymást. Már a valenciai verseny után elkezdődik a munka, és minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobbak közé kerüljek. Nem utolsó sorban szeretném megköszönni szponzoraimnak a támogatást, akik továbbra is hisznek bennem és segítenek."

Mi is az a Moto2?

A jövőre induló géposztályban mindenki négyütemű, 600 köbcentis, kb. 150 lóerős géppel versenyez, mindegyiket Honda motorral és Dunlop abroncsokkal szerelik fel, a különbséget az egyéb technikák adják (pl. a váz, a szervizháttér). Nagyobb szerepet kap a versenyzők tudása, eddig 39-en neveztek.

Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere: "Minden ember életében vannak nehezebb időszakok. Nem volt könnyű az idei év, de rengeteg dolgot tapasztaltunk, és igyekszünk mindig mindenből tanulni és a jókat leszűrni. A válság sajnos mindenhol érezteti hatását, ez alól nem kivétel a motorsport sem. Éppen ezért külön köszönettel tartozunk a MOL-nak, amely továbbra is töretlenül kitart Gábor mellett. A folytatással kapcsolatos tárgyalások során mindvégig arra törekedtem, hogy a lehető legjobb technikai feltételekkel tudjuk aláírni a szerződést. Azt gondolom, hogy sikerült. Gábor ismét gyári versenyző lesz, kiemelt figyelmet kap. Ő és az Aprilia korábban már nyerő párost alkotott, és hiszem, hogy a rendelkezésre álló technikai háttérrel, szakember gárdával és nem utolsó sorban Gábor tudásával, tehetségével jövőre újra főszereplőjévé válhat a világbajnokságnak."

Luca Boscoscuro csapatfőnök: "Nagyon boldog vagyok, hogy két tehetséges pilótával indulhatunk jövőre. Nagyon bízunk a fiatal versenyző, Andrea Iannone folyamatos fejlődésében, aki az idei eredményei alapján mindenképpen jó választás részünkről. Gábor személyében egy tapasztalt és gyors pilótával gazdagodtunk, akire nagy szükségünk van, és aki korábban már volt világbajnok az Apriliával."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!