A felvezető körben bukott a világbajnok

2009.11.09. 10:12
Casey Stoner szezonja kínosan ért véget, csapata a hideg gumikra fogta az esést. Ő annak örült, nem sérült meg és nem a következő idénynyitót szúrta el.

Kiesett az évadzáró Valenciai Nagydíj felvezető körében Casey Stoner. A 2007-es Moto GP-világbajnok a futam szuperfavoritja volt, miután az összes edzést megnyerte, végül rajthoz sem tudott állni.

Nagyon lassan indult a melegítő körre, mert spórolnia kellett az üzemanyaggal, majd alacsony sebességnél egy balkanyarból kigyorsítva megcsúszott, gépe ledobta, óriásit esett. Nem sérült meg, de a motorja igen, így a startvonalig el sem jutott, feladta a versenyt.

”Frusztrált és csalódott vagyok, hogy így ért véget az év, de jobb, hogy most történt, és nem a következő futamon” – idézte az autosport.com Stonert, aki így negyedik lett a világbajnokságban, a vasárnap győztes Dani Pedrosa is megelőzte.

Vito Guareschi új Ducati-csapatfőnök a hideg gumikkal magyarázta a bukást, pilótája hibájáról szót sem ejtett.

Stoner nehéz idényen van túl, az elején kétszer nyert, a vb-t is vezette, majd gyomorbetegsége miatt három GP-t, két hónapot kihagyott. Visszatérése után kétszer győzött, de a kínos kieséssel fejezte be.