Árpád
-2 °C
4 °C

Ha Lorenzo marad, megyek a Ducatihoz

2009.11.09. 22:59
Valentino Rossi elismerte, az olaszok csábítják, azt sem tagadja, megy, ha egyetlen feltételét nem teljesítik, és 2011-re is megtartják csapattársának Jorge Lorenzót.

"A Yamahának 2011-re döntenie kell, Jorge vagy én. Nagyszerű ajánlatom van a Ducatitól, nem száz százalék, hogy maradok" - nyilatkozta a vasárnapi szezonzáró Moto GP-futam után Valentino Rossi.

A világbajnok és mérnökei állítják, jelenlegi márkatársa, Jorge Lorenzo nem veszi ki a részét a motor fejlesztéséből, mégis ugyanolyan technikát kap, mint ő.

"A garázs egyik fele miatt gyorsul a gép, a másik viszont csak kihasználja ezt" - mondta nemrég a motogp.com-nak Jerry Burgess, Rossi főmérnöke.

A spanyol idén azonos motorral megszorította Rossit a bajnokságban, négy futamot nyert, míg az olasz hatot. Óriási tehetség, kevesen gondolták, hogy Rossi melletti második évében máris ilyen közel tud kerülni a 103-szoros GP-győzteshez.

A Ducatival egész Olaszország álma válna valóra: "Válthatok, mehetek Ducatival, megpróbálhatom megnyerni a vb-t egy olasz motorral, ami óriási motivációt jelentene".

Rossinak 2010 végéig van érvényes szerződése a japánokkal, jövőre még biztosan marad.

”Minden attól függ, mi történik a következő szezonban. Függ a teljesítményemtől, a csatámtól Lorenzóval és a Yamaha döntésétől. Jelenleg a Yamahát választanám, mert szeretem és különleges a kapcsolatom vele, elhagynom hűtlenség lenne. Szerintem fontos, hogy itt fejezzem be a karrieremet, részemről legalábbis mindenképp” - üzent a kilencszeres bajnok.

A 30 éves klasszis 2004-ben ült át Hondáról Yamahára, hat év alatt négy vb-címet nyert a gyárnak, ami előtte 1992-ben tudott legutóbb első lenni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?