Talmácsi 190-nel bukott

2010.02.12. 20:21
A valenciai edzés második napján az egyik gyorskör során elesett Talmácsi Gábor, de a gyorsaságimotoros-világbajnokságon az idén a Moto2-ben rajtoló magyar versenyző nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

A csapat közleménye szerint Talmácsi pénteken délelőtt 191,8 km/órás tempónál bukott, ám a védőfelszerelései megóvták a súlyosabb sérülésektől.

A versenyező edzőmotorja összetört, így szerelői azonnal nekiláttak, hogy kicseréljék a sérült alkatrészeket, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára. Végül délután három óra környékén ült újra motorra Talmácsi és negyven kört teljesített. A péntekre kiírt feladatok a kipufogók és a különböző keverékű gumik tesztelése volt, amit sikeresen teljesítettek. Megtalálták a legmegfelelőbb kipufogót a motor teljesítményéhez és nagyon sok információt gyűjtöttek a gumikról is, ami minden verseny alkalmával az egyik lényegi kérdés a futamok előtt.

"Nagyon jót edzettem, motoroztam ma is és sok értékes információval lettünk gazdagabbak a nap végére azokkal az alkatrészekkel kapcsolatban, melyeket a versenyek során is használni fogunk" - mondta Talmácsi. "Összességében eredményes napot zártunk és bár az esés nem kellett volna, szerencsére nem lett nagyobb bajom, csak a könyökömet ütöttem meg, és nagyon remélem, hogy ezzel le is tudtam az összes esést az idei évre."

Talmácsiék az eredeti tervtől eltérően nem Valenciában, hanem egy másik pályán, az Alcarras Racen folytatják a tesztelést, aztán 17-én és 19-én Barcelonában folytatódik a felkészülés a vb-re.

Április 11-én a Katari Nagydíjjal rajtol a 18 futamos világbajnokság; az idén már magyar GP is lesz, a Balatonring szeptember 19-én mutatkozik be.