Talmácsi Moto2-karrierje elkezdődött

2010.03.02. 10:29
A valenciai teszten 12 körre ülhetett föl a 600 köbcentis gépre.Csapattársát verte, de az idő még lényegtelen.

Először ment idei versenymotorjával Talmácsi Gábor hétfőn, amikor a valenciai teszten kipróbálta a 600 köbcentis Moto2-gépét, egy SpeedUp-Hondát.

Az új kategóriában egységesen Honda-motorral indul mindenki, olyannyira, hogy az erőművet sorsolják a tesztek és a futamok előtt is.

A háromnapos gyakorlás kezdetén csak az alapbeállításokkal foglalkozott az istálló, így Talmácsi mindössze tizenkét kört tett meg. A 28. időt futotta, de ilyen rövid táv után ez tényleg teljesen lényegtelen. Csapattársa, Andrea Iannone két körrel többet ment, két hellyel mögötte végzett.

talmam2

”Nagyon boldog vagyok, hogy kipróbálhattam a Moto2-es versenygépemet. Ez a negyedik kategória a világbajnokságon, amiben indulhatok. A szerelőim és a mérnökeim tudatosan felépítették a teszteket, így a mai napra, amit terveztünk, teljesítettük. Szeretnénk lépésről lépésre haladni, hiszen így érhetjük el célunkat, hogy a leggyorsabbak közé kerüljek. Elégedett vagyok a mai nappal, és bizakodva várom a folytatást” – nyilatkozta Talmácsi.

Hétfőn a volt GP-menő Toni Elias volt a leggyorsabb a tavalyi 125-ös világbajnok Julian Simón előtt, a harmadik a volt Eurosport-szakkommentátor fia, a vb-újonc Kenny Noyes lett, aki Antonio Banderas csapatában indul. A hiavatalos teszt szerdáig tart.