Talmácsi esőben is tesztelt

2010.03.03. 22:05

A kedden este kezdődött felhőszakadás szerdára sem hagyott alább Valenciában, így Talmácsi Gábor a mostoha körülmények között is kipróbálhatta Moto2-es motorját, amellyel az idei gyorsaságimotoros-világbajnokságon áll majd rajthoz.

A heves esőzés miatt csak délben tudta megkezdeni a gyakorlást, kipróbálta a vizes beállításokat, a második legjobb időt teljesítette.

A SpeedUp csapat igyekezett az időmérő edzésekhez hasonló tréninget felépíteni. Talmácsi folyamatosan javított a köridőkön, azonban a keddi műszaki probléma továbbra is fennállt, az első futómű a kanyarok közben egy bizonyos dőlési szög után erős pattogásba kezdett. A magyar motoros végül a negyedik helyen zárta az utolsó valenciai tesztnapot, 1:38.716 perces idővel.

"Ezzel a háromnapos teszttel megkezdtünk egy hosszú munkafolyamatot, amelynek során össze kell csiszolódnom a motorral, hogy az élbolyban csatázhassak majd a világbajnokságon - nyilatkozta Talmácsi. - Sok információt megtudtunk a motorról, és a mérnökök hosszú órákon át elemzik még a rögzített adatokat. Mindent összevetve, szerintem jól sikerült az első találkozás az új Moto2-es motorral."

Talmácsi 2007-ben - éppen a valenciai pályán - a 125 kcm-es kategóriában lett világbajnok.

A 18 futamos vb április 11-én, a Katari Nagydíjjal rajtol.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla