Talmácsi hetedik az időmérőn

2010.05.01. 17:07

Talmácsi Gábor a hetedik helyen végzett a Moto2 kategória szombati időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság második futamán, a Spanyol Nagydíjon. A leggyorsabb kört a japán Tomizava Soja teljesítette, őt a spanyol Julian Simon és Toni Elias követte.

A csapattól az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a kvalifikáció elején a keményebb gumival próbálkozott Talmácsi, ami nem hozta a várt időeredményt. A puhább összetételűvel jobban teljesített a Fimmco Speed Up csapatának magyarja, ideje a szűk élmezőnyhöz tartozott. Az edzés végén negyvenkét versenyző harcolt egymással és az idővel, Talmácsit többször is feltartották, és csak kevesen tudtak ekkor már javítani.
"Az időeredményem javult tegnaphoz képest, ez örömteli, de szerettem volna előrébb végezni - mondta a kvalifikáció után Talmácsi. - Egy jó rajttal ott lehet lenni az élbolyban, ami akár tízfős is lehet. Nagyon egyben van a mezőny, nehéz verseny lesz holnap. Fontos lesz a versenyritmus, és a megfelelő gumiválasztás."

Talmácsi, aki az április 11-i katari idénynyitón kilencedikként ért célba, a pénteki szabadedzésen a második, a szombat délelőttin pedig a 14. időt motorozta. Az április 25-ére kiírt Japán Nagydíjat a két héttel ezelőtti izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt légtérzár miatt október 3-ra halasztották, így a mostani, spanyolországi viadal a második az idei sorozatban.

Eredmények, időmérő edzés. Moto2: 1. Tomizava Soja (japán) 1:44.372, 2. Julian Simon (spanyol) 1:44.374, 3. Toni Elias (spanyol) 1:44.424, ...7. Talmácsi Gábor 1:44.661